Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Р. Арнаудова: Осем години концесионерът в Пирин е ползвал с 65 хектара повече

Голяма част от текстовете в договора са неадекватни към закона, заяви говорителят на главния прокурор

1
 
1
 
7
marto76 до: Mavi Goz
преди 11 месеца
Няма профилна снимка
Концесионният договор за ски зона “Банско” не отговаря на изискванията на съвременното българско законодателство, това е. По този начин прокуратурата стигна до извода на Междуведомствената работна група, която бе създадена през януари 2015 година по време на втория премиерски мандат на Бойко Борисов лично по негово нареждане. Основната задача на МРГ бе да провери спазва ли се концесионният договор. В звеното имаше представители на Министерския съвет, Министерство на финансите, Министерство на околната среда и водите, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на туризма, Министерството на младежта и спорта, Министерството на образованието, ДНСК и Агенцията по кадастър.

След повече от година работа, през 2016-а МРГ излезе с категоричното заключение, че няма никакви нарушения на “Юлен” АД. Всички съоръжения в ски зоната са законни, имат издадени удостоверения за ползване от компетентните органи и е спазено екологичното законодателство. И за да се изпълнят новите законови изисквания трябва задължителна промяна в концесионния договор.
Това са фактите! Всичко останало е част от кампанията на Иво Прокопиев конкретно срещу Банско и "Юлен"! Защо не чух резултатите от една проверка на Пампорово?
1
 
0
 
6
abdul до: Mavi Goz
преди 11 месеца
Няма профилна снимка
Бурунди е кипърска, не е дори лихтенщайнска. https://bit.ly/2t3Pmgo
0
 
3
 
5
преди 11 месеца
Артаудова, вече осем години всички знаят, че Юлен ползва незаконно 65 хектара, вероятно и повече - защо чак сега? А правителството вече се поправи - увеличи с 80,000 концесионната такса на Юлен - от 270,000.- на 350,000.- лв. годишно - напрао ги скъса...!!! :lol:
2
 
2
 
4
Mavi Goz до: abdul
преди 11 месеца
Е, до бурунди много път, много харч, гиби... Лихтенщайн ей го де е... :lol:
2
 
5
 
3
abdul до: Dali
преди 11 месеца
Няма профилна снимка
Предполагам действията, за които говориш включват отнемане на концесията заради грубите нарушения последните 5+ години? Или викаш ски да има, пък парите да си текат към бурунди, м?

4
 
4
 
2
преди 11 месеца
Аз разбрах, че самият концесионер настоява за промяна в договора. И дано това се случи по-скоро, за да може да се развива ски туризма, а не да тъне в застой заради постоянни разправии. Да му писне на човек от типично български работи. Нека има проверки, но нека има и реални действия, а не празно говорене.
3
 
12
 
1
преди 11 месеца
Няма профилна снимка
"Не всяко незаконно действие е престъпление"

:-)))

на това ли се крепи цялата държава? :-))
Пирин-ПuБ-Цеко-Цацо-Цецо-Боко-ДеПе?