IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БСП внася вот на недоверие заради проблемите в сектор „Сигурност"

Това правителство в тази конфигурация вече не може да продължи своята работа, твърди Драгомир Стойнев

16:00 | 12.06.18 г. 2
<p>
	Драгомир Стойнев. <em>Снимка: БТА</em></p>

Драгомир Стойнев. Снимка: БТА

БСП ще внесе вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов по тема "Сигурност". Това е решено на съвместно заседание на Изпълнителното бюро на БСП и на ръководството на парламентарната група на партията, съобщи на пресконференция заместник-председателят на "БСП за България" Драгомир Стойнев.

Този вот ще бъде внесен самостоятелно и се надяваме на успех, добави той, цитиран от БТА.

За оставката на вътрешния министър Валентин Радев Стойнев коментира, че това трябва да се случи още днес или утре.

Започваме още от днес да готвим мотивите за вота, точно кога ще стане - до края на седмицата или следващата, не мога да кажа, отговори на журналистически въпрос той. По думите му материалът е изключително голям, толкова много са примерите, дори последната фатална случка - инцидентът с военния хеликоптер, показва, че имаме огромни проблеми в сферата на сигурността. Всяка политическа сила, която смята, че в България има проблем със сигурността, е добре дошла да ни подкрепи, добави Стойнев. 

Попитан защо не внесат вот на недоверие за цялостната политика, заместник-председателят на парламентарната група на левицата коментира, че наистина това правителство няма сфера, в която да се справя. Според него обаче вот по темата "Сигурност" отговаря най-много на общественото негодувание. ГЕРБ обещаха полицай във всяко село, припомни той и коментира, че почти нищо не се случва от тяхната предизборна програма в сектор "Сигурност", а изключително много се влошава ситуацията. Така че за нас тази тема е водеща и смятаме, че с нея реално може да има успех, добави Стойнев.

По думите му хората смятат, че не може да се живее повече в държава, в която се разстрелват данъчни инспектори, бизнесмен от Велико Търново намира смъртта си в центъра на София, през летище София влизат пътници, които дори не са и проверявани, а в същото време искаме да влизаме в Шенген. За последния случай в Ботевград Стойнев коментира, че де факто правителството е неспособно да гарантира сигурността на гражданите в Република България.

Според него не е нормално чистачката да има най-голям кураж, когато бягат затворници, или министерството да спи и да не знае къде да потърси един престъпник. Най-нормално е да сложите под наблюдение най-близките му хора, коментира той. 

Това правителство в тази конфигурация вече не може да продължи своята работа, заключи Стойнев. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 2
ABBA
преди 5 години
Ей, момко, не разваляй далаверата.Шефката на БСП ходи у американското посолство (сама, въпреки устава - без боен другар).... ше я назначат за губернатор на задунайска губерния и тя ше продължи да громи капитализЪма за полза на все по-светлото бъдеще!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 4
Dali
преди 5 години
Абе не, че защитавам правителството, ама и БСП са смешни с техните вопли. Все са недоволни, ама и те да бяха на власт, същите гафове щяха да правят, знаем си ги.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още