IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Община Каварна удължи срока за строителство край морето

Това е в противоречие със Закона за устройството на Черноморското крайбрежие

10:35 | 13.06.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Рибари в Каварна. <em>Снимка: БТА</em></p>

Рибари в Каварна. Снимка: БТА

Решението на Общинския съвет в Каварна да удължи срока за строителство край морето до края на юни остава. На извънредното си заседание днес съветниците не успяха да го отменят, след като колегите им от БСП са напуснали залата, предаде БНР. 

Областният управител на Добрич поиска да бъде спазен законът и да не се допуска строителство по Черноморието.

Според Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, строителството по морето трябваше да приключи на 15 май. С решение на Общинския съвет в Каварна този срок беше удължен до края на юни. Областният управител на Добрич Красимир Кирилов поиска отмяната на решението.

По думите на председателя на Общинския съвет в Каварна Красимир Кръстев, заради напускането на съветници от залата, заседанието се е провалило.

"Поради това, че нямаме мнозинство, решението, което го взехме, отменя препоръката на областния управител или потвърждава се предното ни решение от 15 май, с което се удължава срокът".

Кръстев допълни, че се очаква областният управител да внесе иск в Административния съд в Добрич за допуснатите нарушения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:21 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още