IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Няма да се ограничават и регистрират химикали, когато е в интерес на отбраната

Парламентът прие окончателно промените в Закона за защита от вредното въздействие на химичните вещества и смеси

13:12 | 13.06.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Парламентът прие промени в Закона за защита от вредното въздействие на химичните вещества и смеси на второ четене, съобщи БТА.

С тях се въвежда национална процедура за освобождаване от задължения по регламент относно регистрацията, оценката, разрешаването и ограничаването на химикали, когато това е необходимо в интерес на отбраната.

Целта е да се предотврати негативният ефект върху Сектор „Отбрана“ от директното прилагане на регламента, като едновременно с това се въведат механизми за защита на човешкото здраве и околната среда.

Новите разпоредби са в съответствие с Кодекса за изключенията, свързани с отбраната по Регламент REACH на Европейската агенция по отбрана, към който България се е присъединила.

Кодексът цели държавите членки, прилагащи изключението, да имат сходни национални процедури и критерии, установяващи интерес за отбраната. Със законопроекта се определят и националните критерии, установяващи случаите на интерес за отбраната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:38 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още