IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Accenture увеличава двойно екипа си в България

Новите служители ще работят в офисите на компанията в София и Пловдив

15:33 | 13.06.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Консултантската компания Accenture обяви разширяването на екипа си в България с още 160 души в рамките на следващите 12 месеца. С тях броят на специалистите, които работят за нея у нас, ще достигне 300 души, разкриха от мениджмънта на фирмата.

Accenture търси таланти в сферата на технологиите за своите офиси в София и Пловдив, като набира хора с познания в Java, SAP Hybris, Salesforce и Adobe. Сред новите 160 души обаче ще има не само опитни специалисти в областта на информационните технологии, но и млади таланти, които имат интереси в областта.

По думите на Кириакос Сабатакакис, регионален директор на Accenture за България, компанията има експертиза в над 40 индустрии и е ясно насочена към иновациите. Основните сфери, в които тя оперира, са комуникациите, медиите и технологиите, финансовите услуги, здравеопазването и обществените услуги, продуктите и суровините.

Пред журналисти Сабатакакис коментира, че България е особено важен технологичен център в Югоизточна Европа, ето защо компанията инвестира в набирането на нови таланти.

У нас Accenture оперира в два града, като към юни 2018 г. има над 130 служители. От българските офиси се работи по 50 проекта в над 10 държави. Фокусът пада върху решения, свързани с дигитализацията и онлайн търговията, за потребителски марки и търговци на дребно.

В глобален мащаб Accenture има над 442 хил. служители, които работят в над 120 държави. Клиентите на компанията по целия свят са над 4000, уточниха от компанията.

От 2016 г. насам компанията има среден годишен темп на растеж от 8 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още