IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Uber нае продуктовия директор на Facebook

Даниел Данкър ще се занимава с предложенията за шофьори

15:52 | 14.06.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Компанията за споделено пътуване Uber Technologies е наела продуктовия директор на Facebook Даниел Данкър за ръководител на своя продукт за шофьори, обяви главният изпълнителен директор Дара Косровшахи в туит, цитиран от Ройтерс.

В него той приветства Данкър в екипа, като посочва, че с този ход Uber ще продължи да подобрява услугите си, да създава иновации и „да създава чудесни преживявания за нашите партньори шофьори“.

Uber е без ръководител на продукта за шофьори откакто Арън Шилдкраут напусна поста през декември, след тригодишна работа в компанията.

Косровшахи, който се присъедини към Uber през миналия август, за да замени съоснователя Травис Каланик, прави известни промени, докато подготвя компанията за първично публично предлагане.

През май говорител на Uber коментира пред Ройтерс, че главният продуктов директор Джеф Холдуън напуска. С това той стана един от множеството старши директори, които напуснаха фирмата през последните месеци.

Същевременно Uber си търси и главен финансов директор, който да ѝ помогне да се листне на борсата през 2019 г. Позицията е вакантна от 2015 г. насам.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още