IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Roll-Royce съкращава 4600 работни места в опит да подобри представянето си

Производителят на двигатели за Airbus и Boeing уточни, че съкращенията и реформите ще му струват 500 милиона британски лири

12:20 | 14.06.18 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Британският автомобилен производител Roll-Royce съобщи, че ще съкрати 4600 работни места, предимно във Великобритания, в рамките на следващите години. Мярката е част от плановете на компанията за облекчаване на административната си дейност, както и за да спестяването на 400 милиона британски лири (536 милиона долара) годишно до края на 2020 година, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Производителят на двигатели за Airbus и Boeing уточни, че съкращенията и реформите ще му струват 500 милиона британски лири. Разходите ще бъдат разпределени през 2018, 2019 и 2020 година. Те ще бъдат отчетени като отделен еднократен разход, което ще позволи на компанията да се придържа към целите си за свободни налични средства.

Тези промени ще ни помогнат да постигнем в средносрочен и дългосрочен план равнище на свободни налични средства доста над близкосрочната ни амбиция от около 1 милиард британски лири до приблизително 2020 година, посочи в съобщение главният изпълнителен директор Уорън Ийст.

Намаляването на персонала и промените в бизнеса се случват в момент, в който най-голямото подразделение на Roll-Royce – това за самолетни двигатели – е под натиск, тъй като проблеми с някои от двигателите на компанията доведоха до спиране от полети на самолети и жалби от самолетни компании, отбелязва БТА.

Roll-Royce има 55 000 служители по света, от които 26 000 са във Великобритания. Това съкращаване на персонала бе предхождано от предишни закривания на работни места под ръководството на главния изпълнителен директор Уорън Ийст, който се присъедини към компанията преди три години със задачата да подобри състоянието й.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:27 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
EC01
преди 5 години
Aвтомобилен производител ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още