IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МВР със софтуер за автоматично заличаване регистрацията на непрехвърлена кола

Два месеца след продажбата купувачът ще плати глоба от 200 лева, ако автомобилът не е на негово име

15:42 | 14.06.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

МВР въведе нов софтуер, който автоматично заличава регистрацията на лек автомобил, който не е бил прехвърлен до два месеца след продажбата на името на новия си собственик. Глобата, която ще се налага на закупилия колата, е 200 лева, съобщи БНР.

Още в края на миналата година влезе в сила изменение на Закона за движение по пътищата, което предвижда служебното прекратяване на регистрацията, ако новият собственик на колата не я прехвърли на свое име.

Заради подобни пропуски в закона наши сънародници, продали колите, си бяха обвинени в Гърция в подпомагане на трафик на мигранти, след като купувачите не прехвърлиха собствеността по документи и използваха лекия автомобил за престъпление в южната ни съседка.

От 12 юни тази година в "Пътна полиция" заработи и новата електронна система, която следи регистрацията на автомобилите.

Освен това от март месец е изградена и връзка между МВР и Нотариалната камара, която да следи за промяна на собствеността на превозните средства у нас.

От МВР напомнят, че управлението на автомобил, който не е регистриран, е престъпление по силата на закона.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
Спящият бик
преди 5 години
Разгеле!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още