Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Имотният пазар в България попадна в балансиран период

Офертите, които не са продадени, са малко, а цените на имотите са под тези от 2008 г., коментира от Luximmo Finest Estates

2
 
17
 
7
Веск до: KPetkov
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Не точно. 5-6 години ръст на цени, 5-6 спад. От 2014 имаме ръст - примерно след средата на 2014та. Има още малко време да се набутат хората на макс цена ако много го искат. Това какво е било 2008ма е едно, а какво ще стане края на 2019та е друго. Няма го онзи станишевски оптиимизъм, той въобше не се върна да надуе пак яко балона, а и демографски ние вече нямаме население под 40 години, което да надуе такъв балон. София няма първолаци наесен. Просто няма. За 1.5 милиона град трябват поне 20 000, а те са 12 000.
4
 
20
 
6
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Аз да напомня само, че през 2008ма бяхме с половин милион повече хората в България. Цифрата не съм я измислил аз - чух я по проправителствена телевизия. Микронаборите от по 65 000 деца от края на деветдесетте и насам вече са пълнолетни и скоро ще трябва да купуват, а бабите и дядовците им са двойно по-големи набори, които скоро ще освободят апартаменти, защото просто ще идат на едно по-добро място. София ще има само 12 300 първокласници наесен. Очаквано по-малко от миналата година. С тази демография София пада под 1 милион в бъдеще, защото явно даже преселването в София не е решение на проблемите вече. Вижте пазара на труда - няма кадри, същото ще е и при имотите. Няма как да е друго. Отдаването под наем ще е много интересна невъзможна мисия след няколко години само.
3
 
34
 
5
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Ако сега има затишие и липса на търсене при тези нулеви лихви - в момент, в който буквално всеки може да получи кредит и съответно апартамент - то изглежда пукането на балона е все по - близо. Не може да се очаква цените да останат такива след като лихвите започнат да вървят нагоре. Народа си накупи апартаменти и сега му предстои едно 20г изплащане :D
5
 
38
 
4
преди 8 месеца
Ако тези брокерчета и дилърчета някога посмеят да покажат нещо друго освен оптимизъм нали купувачите ще се усетят да се пазарят и ще почнат да предлагат по-малки пари за едни и същи м2 и оферти. Просто си пазят да не падне %-чето.
4
 
16
 
3
KPetkov до: KPetkov
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Някой ако постне една статия за фазата, в която се намира българската икономика в момента, ще е добре. Като гледам май сме излезнали от кризата някъде 2012-2013 година. Като прибавим 9-11 години според различните теории остават още 3-4 години.

Late Recovery
In this stage, interest rates can be rising rapidly, with a flattening yield curve. Consumer expectations are beginning to decline and industrial production is flat.

2
 
32
 
2
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Аз пък си мислех, че навлизаме в период, в който излишъкът в наличните пари намалява и затова търсенето почва да слиза под предлагането. Въпрос на интерпретация.

"Навлизаме в много спокоен и балансиран период, в който
предлагането отговаря на търсенето и нямаме излишък на пазара
на имоти."
1
 
16
 
1
преди 8 месеца
Благодаря за статията на автора!
Но бих желал да виждам дата на написване
И публикуване на статията PLS