IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Левон Хампарцумян: Еврозоната няма алтернатива

Да си част от еврозоната е печат за качество, че правиш това, което трябва, твърди банкерът

08:34 | 19.06.18 г. 17
<p>
	Снимка:&nbsp;&nbsp;Bulgaria ON AIR.&nbsp;</p>

Снимка:  Bulgaria ON AIR. 

Еврозоната често се критикува, без да бъде давана алтернатива за нея. Въпреки това присъединяването е естественият път за България. Това мнение изказа главният изпълнителен директор на „Уникредит Булбанк“ Левон Хампарцумян в "Денят ON AIR" на Bulgaria ON AIR

„Вече имаме евро в джобовете си, но с по-различни картинки. Минималният срок след започване на процедурата по преминаване към еврото е 3 години. За новите членове на еврозоната процесът трае 7 години", посочи гостът.

В "Денят ON AIR" той отбеляза, че поскъпването на цените след въвеждането на еврото е спекулативно. „Безпокойствието трябва да бъде да си направим държавата по-атрактивна за външни инвеститори“, категоричен бе банкерът.

"В относително добра фаза сме от икономическото си развитие. Да си част в еврозоната е печат за качество, че правиш това, което трябва. Но никой не е предпазен от неблагоприятни икономически развития. С фиксирания курс на лева ние сме от 20 години в еврото. Позитивите да си в еврозоната са много повече от каквито и да е негативи", подчерта Хампарцумян.

По думите му лихвите биха се понижили, ако влезем в общността на еврото.

"В момента лихвите са на исторически най-ниски нива. Еврозоната ще бъде спирачка за по-рязкото им повишаване", поясни още Хампарцумян в студиото на Bulgaria ON AIR. 

Вижте повече във видео материала!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:44 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

7
rate up comment 5 rate down comment 10
thehappyroger
преди 5 години
Обективната реалност на Космоса предстои да ви заличи като цивилизация, Хампарцумяне, това беше краят на егоистичните ви и лицемерни глупости и простотии в този свят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 8 rate down comment 13
thehappyroger
преди 5 години
Всеки път едни и същи кретено-масонски заучени фрази и мантри, реторика за *ебили, а до 2030-та един наводнен град смехономика, след 2030-та пари за заплати в държавният сектор, за пенсии, за ток, за общ. поръчки и за бюджет на ромите от огромното желание да не използват кондоми.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 20 rate down comment 3
abdul
преди 5 години
Валутата няма значение, проблема е политически.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 27 rate down comment 5
doba
преди 5 години
То защото няма алтернатива Дания и Швеция си карат на крони.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 21 rate down comment 4
bgMan
преди 5 години
Удобно е пропуснал да отбележи, а пък и не са посмели да го запитат, дали позитивите и негативите остават в същото съотношение ако се задълбочат дълговите кризи в Еврозоната или поради някоя друга непредсказуема голяма беля се наложи да се имитират още нови трилиони дългове.Дорук се видя че солидарността е в услуга предимно на силните на деня и в ущърб на останалите.......Трябва да внимават дали не рискуват нещо от рода на Ocupy ECB, Assault ECB и др. под. европейски солидарни масови пролетарски нагласи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 27 rate down comment 5
nkavrakov1982
преди 5 години
За новия имотен балон, който надуха с техните извратени лихви си трае банкерчето. Само за две години напомпаха цените на имотите като за десет. В Еврозоната са богатитв държави с високи средни доходи и ниски нива на корупция. Казаха ни в прав текст и за доходите и за корупцията какво ни е дереджето. Плачевно с една дума.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 18 rate down comment 5
scott
преди 5 години
вай,вай....рибата у морето, те сложили тигана. дори нема да разрешът на горанов да подаде молба за ерм2. Племпай си хъмпти дъмпти,племпай си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още