IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Добре дошли във времето на новите лидери

Експерти и гост-лектори на Виенския икономически университет дават своите прогнози и съвети за човешкият фактор, необходим на бизнеса, иновациите и технологиите

08:11 | 05.07.18 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Технологиите са нищо. Това, което е важно, е да имате вяра в хората, в това, че те са фундаментално добри и умни. Дайте им инструменти и те ще направят с тях невероятни неща.

Тази мисъл на основателя на Apple Стив Джобс може би най-добре олицетворява връзката между иновациите и хората, които стоят зад тях и ги превръщат в реалност. С бурното развитие на технологиите и непредвидимата политико-икономическа ситуация на много места по света днес създаването на ново поколение лидери изглежда по-необходимо от когато и да е било.

„За да бъде успешна една иновация, трябва да има хора, които да се погрижат за нея“, посочва проф. Николаус Франке, ръководител на Института за предприеачество и иновации към Виенска икономически университет, според когото идеите сами по себе си са слаби и се нуждаят от човек, който да повярва в тях. В същото време обаче всеки предприемач се нуждае от нещо, което да го отличава, в което да е по-добър от останалите.

В тази връзка професорът посочи пред Investor.bg и необходимостта от подобряване на връзката между бизнеса и технологиите, която в Европа, според него, все още е относително слаба. Образованието трябва да може да свързва различно мислещите хора чрез общи проекти, ученето трябва да показва колко важни са останалите компоненти в една цялостна система и това е нещо, от което Старият континент се нуждае, категоричен е той.

Иновацията е премахването на стойността от едно нещо и придаването на нова. Колкото по-радикална е една иновация, толкова по ожесточена и силна е съпротивата срещу нея, казва Франке. 

Колкото до това къде ще бъде следващата голяма промяна по отношение на технологиите Франке посочва, че във всяка една индустрия вече се наблюдава преходът към дигиталния свят. А възможностите и нуждите са безбройни – биотехнологии, генно инженерство, но също така и медии, таксиметрови и хотелски услуги.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 13:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 4 rate down comment 3
dr.5rov
преди 5 години
На тази среща са обсъждани неща, които не ни касаят. Не касаят поне 98% от хората у нас. Ние се върнахме с една епоха назад. Тепърва има да навлизаме в сегашната епоха, а за бъдещата няма какво да говорим.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 6 rate down comment 3
khao
преди 5 години
Доста тъпичка статия...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 5
thehappyroger
преди 5 години
Нивата на съзнание също са мн ниски, те още са на нивата на австралопитека в доста от случаите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 9 rate down comment 8
thehappyroger
преди 5 години
Целият кретено-масонски капитализъм предстои да изпадне в нова финансова криза, защото духовната или моралната еволюция на цивилизацията изостава от алчността и егоизма.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 10 rate down comment 6
thehappyroger
преди 5 години
А иначе ми е супер смешно някой да говори за България и високи технологии, докато токът на места спира по няколко пъти на ден :D Вие добре ли сте, *** е напълно разграбена и се крепи само на еврофондове и заеми в момента, балонче което скоро ще изгърми.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 7
thehappyroger
преди 5 години
Супер, само искам да ви кажа, че кретено-масонската смехономика и целият им глупав капитализъм базиран на лъжи, измами, манипулации, лицемерие, алчност и егоизъм предстои да бъде заличена от лицето на Земята, той не обслужва интересите на цивилизацията или живота на тази планета, а обслужва само и единствено прасетата на върха на пирамидата, изтокът и западът са двете страни на една и съща кирлива кретено-масонска монета, която обективната реалност на Космоса предстои да извади от обръщение, духовната еволюция на цивилизацията изостана от технологичната, предстои да видите какво мисли Вселената по въпроса :D Ако кретено-масоните не бяха цензурирали Тесла преди 100 години и по-голямата част от хората са мислели като него, сега щяхме да живеем в съвършено по-добър свят от сега, ама кретено-масоните робовладелци са решили да създадат нов вид робство и са го нарекли демокрация.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още