IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Големите инфраструктурни проекти влияят на имотния пазар във Варна

Тенденцията за продажба на имоти "на зелено" тревожи главния архитект на града

17:33 | 25.06.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: freeimages.com</em></p>

Снимка: freeimages.com

Реализацията на големи инфраструктурни проекти във Варна активизира покупката на недвижими имоти и увеличава стойността им. Това заяви пред БНР Добромир Ганев, председател на националното сдружение "Недвижими имоти".

По негови данни цените на квадратен метър на имотите в морската столица варират от 600 евро до 2000 евро в централната част на града. Най-търсени са двустайните апартаменти, които са добри за инвестиции и тристайните, които са най-подходящи за семейни жилища, посочиха брокери.

Главният архитект на Варна Виктор Бузев обаче предупреди, че експертите трябва да направят всичко възможно пазарът на имоти да се успокои заради „тревожната“ тенденция за засилена продажба на имоти „на зелено" и дори „на тъмнозелено“.

Той обясни, че преди десет години при сделка за имоти поне са били базирани на някакви документи, докато сега продажбата е само на хартия.

"Това за мен е безумие. Аз никога не бих рискувал толкова сериозно. Плаши ме от гледна точка и на това, че може би изкуственото стимулиране на този процес ще провокира рано или късно разпад", смята Бузев.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Имоти виж още

Коментари

Финанси виж още