IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 6 хил. туристи са посетили остров Света Анастасия от началото на сезона

Общинската администрация обмисля как да бъде ограничен броят на посетителите в събота и неделя

12:16 | 26.06.18 г.
<p>
	<em>Снимка: община Бургас</em></p>

Снимка: община Бургас

Повече от 6 хил. туристи са посетили острова Света Анастасия от началото на летния сезон. Това съобщи кметът на Бургас Димитър Николов, цитиран от БТА. До острова туристите се извозват с общинския кораб "Анастасия", който прави по няколко курса на ден.

В момента общинската администрация обмисля как да бъде ограничен броят на туристите в събота и неделя, защото през почивните дни през летния сезон островът се посещава приблизително от около 400 души на ден и това затруднява обслужването им. 

Островът е пренатоварен и трябва да се определи максимален брой посетители на ден, както е и с други туристически обекти в страната. Освен с редовната линия с общинския кораб там акостират яхти, частни корабчета и лодки от Созопол, Поморие и Несебър.

Не е възможно да бъдат обслужени всички едновременно и затова трябва да регулираме бройката, добави кметът. Той предлага на пристанището в Бургас да бъде поставено спасително оборудване.

Вече е съгласувано оборудването да бъде закупено със средства на "Пристанище-Бургас" и да бъде монтирано до 5 юли. Кметът настоява спасително оборудване да бъде поставено и на кея на острова.

Някогашният остров Болшевик, сега известен като Света Анастасия, се намира на малко повече от 6 километра от Бургас. На острова туристите могат да видят морски фар, строен през 1889 година, да посетят християнска църква, музей, изложбена зала и други атракции.
Там има също кафене, ресторант и хотелска част. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още