Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Валентин Йовев: Ще модернизираме градския транспорт в страната с 290 млн. лв.

Целта е намаляване на вредните емисии във въздуха, редуциране на шума и край на огромните задръствания, каза заместник-министърът

3
 
7
 
3
преди 2 години
Няма профилна снимка
Да не забравите да вдигнете цената на билета поне на 3лв , все пак някой трябва да плаща мафиотският масраф !
А иначе успяхте една неделя да намалите на левче билета и "изчистихте" целият мръсен въздух в София , мафията веднага възропта срещу така да спирането на стригането на овчето народонаселение .
Градски транспорт , означава евтин транспорт с цел , намаляване на трафика и замърсяването .
Тук означава единствено как да острижем балъците и да направим далавера с някой и друг милион !
1
 
7
 
2
преди 2 години
То не е само до автобуси - трябва и нормална инфраструктура. Велоалеи да не се правят с жълта боя (като в София), а да се изграждат отделни велотрасета (като в Пловдив). Най-малкото, където това е възможно (бул.Никола Мушанов в София беше опасно стеснен, а отстрани има поле и локално платно). Циркът по бул.Братя Бъкстон в София, където нито велоалеите на двата тротоара са на мястото си, нито са използваеми - и тротоара, и алеите, можеше да бъде избегнат като се изградят велотрасета по ул.Ген.Суворов - успоредна на Бъкстон почти по цялото му протежение.
И още, и още примери има в това отношение. Не е поради липса на пари, а поради липса на желание. В събота и неделя автобус 204 в София е на по 20-40 минути все едно сме някой изоставен соцград тип Враца 65-а. Затова и в София само метрото + 2-3 трамвая се котират в графата "нормален ГТ, който бих предпочел пред колата".
5
 
5
 
1
преди 2 години
Няма профилна снимка
Практиката показва, че в България е евтино да има човек кола - няма изисквания за паркомясто, ниски данъци, рядко те глобяват ако паркираш на непозволени места. Затова и големите градове се задушават вече. Докато това не се промени, и космически совалки да купите за градския транспорт - кел файда.