IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

НАП започва мащабна проверка на автошколите в страната

Данъчните са установили укрити приходи в големи размери в няколко компании от бранша

16:30 | 26.06.18 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Укрити приходи в големи размери са установили служители на Националната агенция за приходите (НАП) при проверки на няколко автошколи. В инспекциите са участвали хора от икономическа полиция и СДВР, като съвместните действия са започнали преди седмица. Това съобщиха от пресцентъра на НАП.

След установените резултати започва мащабна проверка на целия бранш. 

Неотчетените продажби са установени след сравнителен анализ на броя обучаващи се за правоспособност за правоуправление на превозни средства, преминали през автошколите и явилите се на изпит пред „Автомобилна администрация“.

Според действащото законодателство, всички компании, които провеждат обучение на бъдещи шофьори, са длъжни да водят точна отчетност, включително да подават данни за курсистите в Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“.

В приходната агенция е извършено сравнение на броя на обучаемите, допуснати до изпит, със средните пазарни цени и са формирали минимален размер на приходите за всяка от автошколите, съобщават още от НАП. Тези данни са сравнени с информацията, подадена от касовите апарати и финансовите отчети на фирмите.

Още в първите няколко фирми са открити значителни отклонения и ще бъдат извършени пълни данъчни ревизии за последните 5 години, допълват от приходната администрация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
Финанси виж още