IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ford и Baidu обединяват усилия за създаване на умни автомобили в Китай

Двете компании ще създадат и съвместна лаборатория, за да изследват възможностите за иновации в бизнеса си

20:18 | 27.06.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската Ford Motor съобщи, че е подписала писмо за намерение с китайската интернет търсачка Baidu за разработване на изкуствен интелект и умна система за свързаност в колите, съобщава Ройтерс.

Вторият по големина американски автомобилен концерн информира, че ще разработи нови автомобилни системи за предаване на информация, развлечения и дигитални услуги въз основа на системата за гласово взаимодействие на Baidu DuerOS. Те ще бъдат предназначени за собствениците на коли Ford в Китай.

Финансовите параметри на сделката не се разкриват.

„В рамките на нашата стратегия „В Китай, за Китай“ работим усилено, за да предложим умни продукти и решения, които могат да направят живота на хората по-лесен и по-приятен“, каза Питър Флийт, президент за Ford за Азиатско-тихоокеанския регион.

DuerOS ще позволи на собствениците на автомобили да управляват и комуникират с колата си, като използват естествен език и позволяват на хората лесен достъп до информация и услуги, от които се нуждаят в ежедневието си, съобщи Ford.

Компаниите ще създадат и съвместна лаборатория за свързаност, за да изследват възможностите за иновации в автомобилния и мобилния си бизнес в Китай и да проучват изчисления в облак, допълва Ford.

Двете компании ще развиват също така технологиите и големите масиви от данни, за да се възползват от възможностите, свързани с таргетирания дигитален маркетинг, съобщава американският автомобилен концерн.

„Заедно ще променим мобилната екосистема и ще създадем преживявания в автомобила от следващо поколение за нашите клиенти“, каза Я-Цин Джан, президент на Baidu.

Ford и Baidu си сътрудничиха и през 2016 г., като инвестираха съвместно 150 млн. долара в компанията Velodyne, която произвежда компоненти за самоуправляващи се автомобили.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:35 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още