IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BP влиза в бизнеса със зареждане на електромобили

Компанията очаква истински бум на електромобилите във Великобритания през следващите десетилетия

11:58 | 28.06.18 г. 4
<p>
	<em>Снимка: Chargemaster</em></p>

Снимка: Chargemaster

Петролната BP съобщи на сайта си, че ще купи най-голямата компания във Великобритания, която оперира зарядни станции за електромобили - Chargemaster.

Компанията притежава 6,5 хил. станции на територията на Обединеното кралство.

Цената на сделката не е обявена.

Chargemaster има и сериозни връзки с производителите на автомобили и предлага и възможности за изграждане на зарядни станции в домовете на своите клиенти, става ясно от съобщението.

От BP обясняват своето начинание с прогнозите си за бум при електромобилите. Според компанията през 2040 година само във Великобритания ще се движат 12 млн. електромобили, докато през 2017 година броят им е едва 135 хил.

Затова и развитието на технологии и мрежата за зарядни за автомобили е част от стратегията на BP за развитие през следващите години.

Приоритет в следващите години за новото звено - BP Chargemaster, ще бъде изграждането на ултрабързи зарядни устройства, което ще е от ключово значение за развитието на сектора, допълват от компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 4
Императорът
преди 5 години
И по 10 лева да съм сложил, аз инвестирам реално, ти само плямпотиш. Литият е доста, ама е РАЗСЕЯН - добивът му е труден, съхранението също. Само безплоден *** като тебе може да вярва, че някакви черни плочици и перчици ще задоволят огромните енергийни нужди на развитите страни. ВПрочем ти можеш да си вярваш в каквито смахнати идеи искаш - ти не заставаш зад своето мнение с парите си - за разлика от мене.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 5
khao
преди 5 години
къв акционер си ти бе, ***. 100 лева в акции вкарал и се помисли за Уорън Бъфет.. примерно :):) не се самовеличай толкова ами земи прочети нещо и се ограмоти поне малко технически... 100 пъти ти го повторих че лития е доста, ама доста разпространен елемент на Земята, а в батерията участието му е около 1-2%!Източника на второто ще е ВЕИ, запомни го и това от мен! да гориш природен газ и петрол за ток не е много умно нещо !Тоест всеки който няма акции точно в тия 4ри компании е ***, хахахаха, това само един *** като теб може да го измисли :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 5
khao
преди 5 години
ааа литийчец ... а точец .... (рев!!!) от къде ? :):) В задачате се пита кой *** изрече тази реплика ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още