IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските борси се понижиха под натиска на търговското напрежение

Почти всички сектори и големи пазари бяха в губеща позиция в рамките на сесията

19:46 | 28.06.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Фондовите борси в Европа отчетоха понижения в четвъртък под натиска на продължаващото търговско напрежение, съобщава CNBC.

Лондонският бенчмарк FTSE се придвижи на червена територия с 0,08%. В Германия показателят DAX се раздели с 1,39% от стойността си. На борсата във Франция CAC 40 отчете спад от 0,97%.

Паневропейският индекс Stoxx 600 затвори с понижение от 0,9%, като почти всички сектори и големи борси бяха в губеща позиция.

Акциите Daily Mail поскъпнаха с 6,2% след повишение на рейтинга на компанията от страна на Berenberg.

H&M също се отличи с повишение в цената на книжата си с 1,9%. Това стана, след като компанията обяви, че трябва да намали цените си, за да успее да се отърве от непродадения инвентар.

Пазарите се намират под натиск тази седмица заради поредното нарастване на търговското напрежение между САЩ и ключови техни партньори.

Междувременно германският вътрешен министър и лидер на коалиционния партньор в консервативния управляващ блок в Берлин Хорст Зеехофер заяви, че нито той, нито неговата партия Християнсоциален съюз (ХСС) искат да свалят от власт канцлера Ангела Меркел заради противоречията около миграционната политика. Европейските лидери се събират в четъвртък и петък в Брюксел, за да обсъдят миграцията, Brexit и реформата на еврозоната.

В рамките на днешния ден пазарите проследиха данните за показателите за доверието сред производителите и доставчиците на услуги в еврозоната, според които бизнесът остава оптимистично настроен за перспективите си през юни въпреки новите мита върху търговията, наложени от Европейския съюз и САЩ, и опасенията за още такива. От други данни пъл стана ясно, че германската инфлация е задминала целта на Европейската централна банка за еврозоната през юни, и то за втори пореден месец.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:18 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още