IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Софарма“ свиква извънредно общо събрание заради вливането с „Унифарм“

КФН вече одобри договора за преобразуване чрез вливане

16:39 | 29.06.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

„Софарма“ АД свиква извънредно общо събрание на акционерите, става ясно от съобщение до Българска фондова борса.

Събранието ще се проведе на 1 август 2018 г., като на него се очаква да бъде взето решение за преобразуване чрез вливане на „Унифарм“ АД в „Софарма“ АД.

В резултат на вливането цялото имущество на „Унифарм“ АД ще премине към „Софарма“ АД при условията на общо правоприемство.

На гласуване ще бъде подложен Договор за преобразуване чрез вливане на „Унифарм“ АД в „Софарма“ АД, сключен на 17 май 2018 г. и на допълнително споразумение към него от 13 юни, одобряването на  Доклада на Съвета на директорите на „Софарма“ АД до акционерите на дружеството относно преобразуването чрез вливане и др.

Прокуристът на "Софарма" Иван Венецков Бадински ще бъде предложен за нов член на Съвета на директорите.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
"Софарма" притежава 98,77% от капитала на "Унифарм" към 31 март 2018 г., т.е. почти цялата компания. "Унифарм" има производствени мощности в София в кв. "Дървеница" в близост до метростанция "Мусагеница".

В началото на тази седмица Комисията за финансов надзор издаде одобрение на Договора за преобразуване чрез вливане на „Унифарм” АД в „Софарма” АД по чл. 262ж от ТЗ от 17 май 2018 г. и Допълнително споразумение № 1 от 13 юни към Договора за преобразуване чрез вливане, на докладите на управителните органи по чл. 262и от ТЗ и на докладите на проверителите по чл. 262м от ТЗ на всяко от участващите в преобразуването дружества.

"Унифарм" има продажби за 14,3 млн. лв. за деветмесечието на 2017 г. и нетна печалба от 1,51 млн. лв. за същия период.

Вливането на „Унифарм“ в „Софарма“ ще е трето подред за фармацевтичната компания след това с "Българска роза – Севтополис" АД - гр. Казанлък и "Медика" АД (с производствени мощности в гр. Сандански).

От началото на годината акциите на „Софарма“ АД поевтиняват с 4,76% до средно ниво от 4,25 лв. 

Свързани компании:

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:29 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още