Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

1,2 млрд. лв. могат да бъдат „заровени“ под пясъчните дюни

Това е сумата, която държавата ще трябва да плати, ако се стигне до процедурата по отчуждаване, поискана от министъра на туризма Николина Ангелкова

0
 
3
 
4
преди 10 месеца
Браво!! Страхотна статия!
1
 
11
 
3
Mavi Goz до: Йоан Каратерзиян
преди 10 месеца
"- Цитат от конституцията: “крайбрежната плажна ивица” е “изключителна държавна собственост”.

Ами, сега?... "

Просто е като бел боб - изключителната държавна собственост - обратно в държавата. Всички претенции за обезщетения - по граждански дела към подписвалите устройствени планове в нарушение на Конституцията!
Но... за това ше ни требва некой като Путин или Орбан, а не безгръбначни лемури в говорилнята срещу хотел "Принцес" на Царя и на Дондуков...
0
 
16
 
2
преди 10 месеца
Отново се вади картата с милиардите! Явно, когато хората трябва да бъдат стреснати, на масата се вадят някакви огромни суми с поглед, зареян в тавана. Когато трябва да се “усвоят” някакви пари, сумите са кратни на 100 милиона. Без значение, дали става въпрос за левове, евро или долари… Важен е психологическият ефект.
Как, обаче, управляващите стигат до тези суми, не е никак ясно. Ще дам следния пример:
Само преди няколко месеца, Бойко Борисов отпусна 80.5 милиона лева за строителството на морално остарял, прекалено скъп и опасен за живота и здравето на хората булевард (става въпрос за бул. Васил Левски във Варна). Накрая, сумата надхвърли 113 000 000 лева (с финансиране и от общината). Това се случи без проектна готовност, без окончателен проект, без издадено разрешение за строеж, без проекто-сметна документация и забележете, без общинската администрация да има намерение да строи съоръжението през този период.
По същия начин, без каквито и да било сметки, направени от специалисти, сега се хвърлят в пространството някакви огромни суми. На всичкото отгоре, въображаемата сума варира със 100% или +/- 1 200 000 000 лева!?
Явно, някой много се страхува, инвеститорите, които са купили скъпите имоти, на които нищо не може да се строи да не си поискат парите обратно. Може би ще ги поискат по начина, по който са ги дали?...

Без да коментирам повече, ще противопоставя два цитата:
- Цитат на “високопоставен източник от Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), пожелал анонимност”: “Това обаче ще повлече след себе си лавина от огромни претенции от собственици, които ще искат да бъдат обезщетени или ще ни съдят за пропуснати ползи“
- Цитат от конституцията: “крайбрежната плажна ивица” е “изключителна държавна собственост”.

Ами, сега?...

Какво трябва да се направи, преди да се хвърлят необосновани числа в пространството:
1. Да се направи проверка, спазени ли са процедурите при процедиране на подробни устройствени планове, които са послужили за промяна на предназначението на имотите на части физически и юридически лица.
2. Да се изследва пазарната цена на тези имоти.
3. Да се вземе мнението на специалистите по всеки отделен случай.

Най-накрая, ще задам следния въпрос на министър Нанков и заместник-министър Йовев:

КОЛКО СТРУВА БЪЛГАРИЯ???
Аз съм убеден, че Родината ни е безценна!!!
0
 
13
 
1
преди 10 месеца
Ангелкова много зе да иска. В тва правителство вече милиардите ги нямат за нищо. Нали са платени от хората, трябва да се профукат.