IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зеехофер не е доволен от срещата на ЕС за мигрантите

Германският вътрешен министър не вижда алтернатива на връщането на мигранти, пристигнали на германската граница

18:48 | 01.07.18 г. 3
<p>
	Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер.&nbsp;<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер. Снимка: Архив Ройтерс

Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер каза днес на заседание на своя Християнсоциален съюз (ХСС), че не е доволен от постигнатото от канцлерката Ангела Меркел във връзка с миграцията на срещата на върха на Европейския съюз, предадоха световните агенции, като се позоваха на източници от неговата партия.

Според цитираните представители на ХСС Зеехофер заявил на среща на партията в Мюнхен, че не вижда алтернатива на връщането на някои мигранти, пристигнали на германската граница - мярка, която би го вкарала в конфликт с Меркел.
Той казал, че разговорите, които е провел снощи с канцлерката, не са довели до успех.

Меркел се надява, че споразумението, постигнато на срещата на ЕС в Брюксел тази седмица, ще успокои баварските й съюзници, които настояват за значително втвърдяване на имиграционната политика на Германия.

Лидерите от ЕС се съгласиха да създадат "контролирани" центрове за мигранти, първо в Европа, а после в Северна Африка. Меркел също така сключи отделни двустранни сделки с редица държави от общността.

Според Зеехофер тези решения не са толкова ефективни, колкото едностранното връщане на пристигнали на германската граница мигранти, които вече са регистрирани като кандидати за убежище в друга страна от ЕС.

Той също така е отхвърлил предложението на Меркел за настаняване на тези мигранти в т.нар. сборни бежански центрове в Германия. 

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:37 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 8 rate down comment 5
studioaa
преди 5 години
Бавария е най-консервативната германски провинция в бившата ФРГ и реално лявото там трудно минава 25% общо всички партии взети заедно. Освен това броят на националистите е традионно много висок. Не случайно партията на Фюрера започва своя възход точно от тази провинция... Сега Бавария е идеална цел за Алтернатива за Германия поради гореизброените причини и един пробив точно там ще е началото на края за меркел. Началото на края на евро-атлантическото статукво в Германия може да дойде още тази есен до броени месеци... Не се заблуждавайте, че левичарски провинции на Северен Рейн Вестфалия ще компенсират за загубите в Бавария, защото Бавария може стане новата Каталуния... На печелившите честито...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 16 rate down comment 5
studioaa
преди 5 години
Честити избори на германците и това беше последния мандат на канцлера слънце и отсега натакък нещата загрубяват... И всичкия този шум с бежанците е защото явно Алтернатива за Германия води в социологическите проучвания за предстоящите местни избори в Бавария и хорст измамника се опитва да се върне в надпреварата с този трик за затваряне на границите... Според мен сега теслата ще падне или върху хорст или върху меркел т.е режимът ще бъде сериозно подкопан... Прекрасни новини за нас българите и в двата случая...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 19 rate down comment 3
majnata
преди 5 години
Играта загрубява ... Германия се гласи да затваря границите .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още