IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Evrotrust e победител в българското състезание на Elevator Lab

Стартъпът се класира на полуфинала на глобалната програма на финтек акселератора на Райфайзенбанк, където ще се конкурира с иновативни проекти от цял свят

15:25 | 02.07.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Оливър Рьогл, главен изпълнителен директор на Райфайзенбанк (България), връчва наградата на стартъпа - победител в българския конкурс на Elevator Lab. <em>Снимка: Райфазенбанк (България)</em></p>

Оливър Рьогл, главен изпълнителен директор на Райфайзенбанк (България), връчва наградата на стартъпа - победител в българския конкурс на Elevator Lab. Снимка: Райфазенбанк (България)

Evrotrust е победител в Elevator Lab България 2018 – регионалното предизвикателство в рамките на най-големия финтек акселератор в Централна и Източна Европа, създаден от Райфайзен Банк Интернешънъл.

Компанията спечели с проект за биометричо оторизиране на трети страни пред банката в конкуренция с иновативни идеи на още четири финалиста - Log Sentinel, Risk Labs, Scale Focus и My Cloud Quant, съобщиха от Райфайзенбанк (България).

Победителят получава парична награда в размер на 5 хил. евро, както и право за участие директно за полуфинала на глобалната програма, където ще се конкурира с финтек проекти от цял свят.

Ако се нареди сред отличените в Elevator Lab 2018, иновацията на Evrotrust може да стане достъпна за над 16,6 млн. клиенти на Групата Райфайзен.

„Тази година регистрирахме двойно по-голям интерес към българското предизвикателство на програмата – над 30 компании заявиха участие, а 16 от тях кандидатстваха със своите финтек иновативни идеи. Изборът на журито се спря на проекта, който има най-голям потенциал да достигне до финала на глобалното състезание и да бъде внедрен в работата на банките от Групата Райфайзен“, каза Даниел Алексиев, началник отдел Дигитално банкиране и иновации в Райфайзенбанк и ръководител на проекта Elevator Lab България 2018.

„Благодарни сме на екипа на Райфайзенбнак и експертите от журито за менторската подкрепа и насоки по време на програмата. Нашата стартъп идея може да бъде реализирана само с подкрепата на утвърдена компания като Райфайзен“ – заяви Константин Безуханов от Evrotrust.

Полуфиналната фаза на глобалната програма с участието на Evrotrust ще се проведе под формата на видео интервюта в началото на септември.

Заедно с победителя в регионалното състезание, който ще представи България на международната сцена, Райфайзенбанк (България) отличи и проекта на Log Sentinel за проект за надеждно съхраняване на системни логове в блокчейн.

Иновацията е впечатлила членовете на журито от ръководството на банката, които виждат потенциал за съвместно сътрудничество с компанията на местно ниво в България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Технологии виж още

Коментари

Финанси виж още