IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МВФ: САЩ остават ангажирани със СТО

20:14 | 03.07.18 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

САЩ остават ангажирани с принадлежността си към Световната търговска организация (СТО). Това посочиха от Международния валутен фонд (МВФ) в изявление, което опровергава съобщенията, че администрацията на президента Доналд Тръмп планира оттегляне от международния орган.

„Властите подчертават своят ангажимент към СТО и посочват реформите на СТО като ключов търговски приоритет, приветствайки предложенията за реформи от другите членове“, заявиха от фонда в годишен доклад, цитиран от Bloomberg.

По-рано този месец изданието Axios съобщи, че Доналд Тръмп е наредил изготвянето на проектозакон, който на практика да представлява излизане на САЩ от системата с международни разпоредби на СТО.

Според информацията държавният глава на САЩ ще може да налага митнически ограничения, без да има съгласие на законодателите и игнорирайки международните правила и норми.

"Това би било равносилно на излизане от СТО", коментират източниците на Axios в американския Конгрес.

В понеделник американският министър на търговията Уилбър Рос заяви, че е „малко преждевременно“ да се коментира излизане на САЩ от търговската организация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:42 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
Lucifer
преди 5 години
И последно САЩ знаят ли какво искат изобщо или с каквото лягат с него не стават...тука има, тука нема... ега ти президента...програмиран истерик...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още