IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БФБ допусна до търговия правата от увеличението на „Северкооп Гъмза Холдинг“

Капиталът на дружеството ще бъде увеличен, само ако бъдат записани и платени най-малко 1 350 000 броя нови акции

12:22 | 04.07.18 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

 

Българска фондова борса (БФБ) допуска до търговия правата от увеличението на капитала на „Северкооп Гъмза Холдинг“ АД, съобщават от борсовия оператор на сайта си.

Акциите преди увеличението са 2 673 899, като толкова са и издадените права и броя акции, предложени за записване. Номиналната стойност на акциите е 2 лв., а емисионната – 4 лв.

Съотношение между издадените права и новите акции: право/акции: 1/1. Всяко лице може да запише такъв брой акции, който е равен на броя на придобитите и/или притежавани от него права. Капиталът на дружеството ще бъде увеличен, само ако бъдат записани и платени най-малко 1 350 000 броя нови акции.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Минимална стъпка на котиране е 0,001, а индикативна референтна цена за първата търговска сесия е 0,01, като в случай на промяна към датата на въвеждане за търговия, новата референтна цена ще бъде допълнително оповестена, поясняват от БФБ.

Начална дата за търговия на правата на борсата е 16 юли 2018 г., а крайната – 27 юли 2018 г. По отношение на прехвърлянето на правата началната дата е 16 юли, а крайната 31 юли. Самият акцион ще се проведе на 7 август 2018 г. Записването на акции от увеличението ще става в периода 16 юли – 22 август.

Увеличението на капитала ще се обслужва от ИП Капман АД. Последната дата за сключване на сделки с акции на „Северкооп Гъмза Холдинг“ АД на борсата, в резултат на които приобретателят има право да участва в увеличението на капитала, е 06 юли 2018 г.

В края на миналата седмица Комисията за финансов надзор потвърди проспекта за първично публично предлагане на акции, които ще бъдат издадени от „Северкооп - Гъмза Холдинг“ АД, в резултат на увеличаване на капитала на дружеството.

Акциите на „Северкооп - Гъмза Холдинг“ АД от началото на годината поскъпват с близо 100% до средна цена от 3,58 лв.

Свързани компании:

Северкооп Гъмза Холдинг АД(GAMZ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:01 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 17 rate down comment 0
zap
преди 5 години
Първо пилета, сега - вино.Дали ПФ ще налеят пари и тук ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още