IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бойко Борисов ще поиска ГЕРБ да изтегли законопроекта за бездимните цигари

Повишаването на акциза на бездимните цигари предизвика остри критики, включително и сред патриотите

17:53 | 04.07.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Премиерът Бойко Борисов ще разпореди на парламентарната група на ГЕРБ да изтегли законопроекта, с който се иска увеличение на акциза за бездимни цигари. Това каза премиерът пред журналисти, след като пристигна на летището в Солун, Гърция, предаде БТА.

По думите на премиера с приемането на законопроекта бюджетът щеше да печели поне с 30 млн. лв. повече, които сега отиват в джоба на производителите на тези устройства. "Щом тези, които критикуват законопроекта, сред които и патриотите, искат да го изтеглим, нека така да бъде", допълни той.

"Когато след два месеца дойдат да искат пари от бюджета за следващата година, ще им напомня за това тяхно желание", каза още Борисов.

Законопроектът за по-висок акциз на бездимните цигари предизвика остри критики, включително и от коалиционния партньор на ГЕРБ. Според вносителите депутатите не са оценили навреме разпространението на тези цигари и това налага промяната в средата на годината.

По данни на депутата Менда Стоянова относителният дял на употребата на бездимните цигари вече е 1,4% от общия, спрямо 1% в края на 2017 година. 

Премиерът Борисов е в Гърция за участие в четиристранна среща на правителствените ръководители на България, Гърция, Румъния и Сърбия. 

В рамките на четиристранната среща премиерите Бойко Борисов, Алексис Ципрас, Виорика Дънчила и президентът Александър Вучич ще обсъдят ускоряването на реализацията на съвместните инфраструктурни проекти в контекста на свързаността на държавите в региона, допълват от правителствената пресслужба.

Тема на срещата ще бъде и задълбочаването на регионалната стабилност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
lyusien
преди 5 години
Защо въобще ги вкарват в парламента като след това ги оттеглят 50 милиона изглеждат малко за един бюджет от 30 милиарда но ттакива оттегляния са стотици и всичките до един са лобистки Как може постоянно да избираме такива депутати *** ли сме?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още