IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Българска роза” подписа споразумение за износ за Китай за 40 млн. лв.

За азиатската страна ще бъдат изнасяни розово масло и козметика

15:05 | 06.07.18 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Боряна Кралева, прокурист на &bdquo;Българска роза&ldquo; АД (вляво) и Бен Мингджи Ду, президент на&nbsp;Бейджин Фангкаоцян Козметикс Трейдинг Ко. <em>Снимка: Асоциация на индустриалния капитал в България</em></p>

Боряна Кралева, прокурист на „Българска роза“ АД (вляво) и Бен Мингджи Ду, президент на Бейджин Фангкаоцян Козметикс Трейдинг Ко. Снимка: Асоциация на индустриалния капитал в България

Базираният в Карлово козметичен производтел „Българска роза“ ще увеличи износа си за Китай на розово масло и козметика. Това става възможно, след като един от най-големите родни производители на розово масло подписа 5-годишно споразумение с китайската козметична корпорация Бейджин Фангкаоцян Козметикс Трейдинг Ко, съобщават от публичното дружество.

Предвижда се изнесената за Китай продукция на карловското предприятие да достигне до 40 милиона лева в дългосрочен план.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Договорът е билподписан от президента на китайската козметична корпорация Бен Мингджи Ду и от Боряна Кралева, прокурист на „Българска роза“ АД в присъствието на председателя на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев и президента на Конфедерацията на труда „Подкрепа“ Димитър Манолов.

Събитието е в рамките на Срещата на върха на държавните и правителствени ръководители на страните от инициативата за сътрудничество между Китай и страните от Централна и Източна Европа „16+1“, на която София е домакин.

В средата на юни „Българска роза“ АД обяви, че е в процес на преговори за подписване в началото на юли 2018 г. на 5-годишно споразумение за търговия с китайска козметична корпорация за износ и продажба в Китай на козметика и розово масло. 

Българската козметична компания, която тази година празнува 70-ия си юбилей, е сред основните доставчици на розово масло за парфюмерийните къщи в Грас, Франция. Всяка година с българското „течно злато“, както е известно розовото масло, две трети от големите парфюмерийни къщи в света произвеждат над 2,3 млн. парфюми.

„Българска роза“ - Карлово произвежда и собствени линии козметични продукти, които се изнасят, както в цяла Европа, така и в Китай, Виетнам, Южна Корея, САЩ, Русия, Австралия, Япония, Сингапур, Филипини и др.

От началото на годината акциите на "Българска роза" АД поскъпват с 24% до средна цена от 2,21 лв. 

Свързани компании:

Българска роза АД гр. Карлово(ROZA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още