IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

HTC отчете 68% свиване на приходите от продажби през юни

Това е най-големият спад от повече от две години

11:39 | 07.07.18 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Тайванският производител на смартфони HTC заяви, че приходите от продажбите му са се свили с близо 68 на сто през юни – най-големият спад от повече от две години. Всичко това подчертава, че компанията продължава да губи клиенти, на фона на засилващата се конкуренция, предава Ройтерс.

Някога любимата компания на потребители и инвеститори, HTC загуби позиции с появата на играчи като Apple, Samsung Electronics, а по-късно и на китайската Xiaomi.

HTC заяви, че приходите ѝ от продажби за юни са спаднали до 2,2 млрд. тайвански долара (72 млн. долара) от 6,9 млрд. тайвански долара година по-рано, и 2,45 млрд. тайвански долара през май.

"Във високия клас продажбите на техните флагмани тази година са по-бавни от очакваното, което води до по-малък пазарен дял“, коментира анализатор от компанията за пазарни проучвания Trendforce, който предпочита да остане анонимен.

По думите му в останалите сегменти устройствата на компанията не предлагат нови спецификации, които да привличат потребителите и съответно да се отразяват на продажбите.

Trendforce очаква HTC да пуска нови модели през по-големи интервали тази година, като оценява, че производственият обем за 2018 г. е под 2 млн. бройки.

Миналата седмица HTC обяви, че планира да съкрати близо една четвърт от работната си сила в глобален мащаб, или 1500 места, като предимно ще бъдат засегнати служителите в нейния завод в Тайван.

Книжата на HTC са понижили стойността си с близо 30 на сто от началото на годината.


 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:05 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
Ivel
преди 5 години
Не знам за вътрешноста, но изостанаха с дизайна, продължиха да правят телефони с големи рамки и окончателно разочароваха немалкото фенове, които бяха спечелили с добрия старт през първите години.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
Achtung
преди 5 години
След лятото на 2011 година когато правеха на месец по 45 млрд. тайв. долара на месец, поеха бавно, но сигурно към пълен упадък.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още