IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сингапурската Acronis разширява ударно екипа си в България

От малко над 20 служители днес екипът ще се разшири до над 300 за две години, заяви пред UpDate изпълнителният директор Сергей Белоусов

10:15 | 09.07.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Сингапурската IT компания Асrоnіѕ, която създава coфтyepи зa бекъп и решения за защита на софтуера, има сериозни планове за България.

„В момента имаме малък офис в София, с 21 служители, но смятаме до 2 години да увеличим броя им до 300. Основно софтуерни инженери, надяваме се повечето да са българи. Но, разбира се, можем да наемем и хора от други страни“. Това разкри в технологичното шоу UpDate на Bloomberg TV Bulgaria главният изпълнителен директор на Асrоnіѕ и съосновател Сергей Белоусов. 

„Всяка следваща година е по-тежка откъм кибератаките, защото има все повече данни, устройства и зависимост от тези устройства“, коментира Белоусов. Според него най-лошият вид кибератака е тази, при която се губят данни, защото много компании разчитат на тях.

„Трябва да използвате софтуер, който защитава вашите данни и устройства, както и софтуер за съхранение на данни като нашия, за да имате няколко копия на информацията. Това, което се опитваме да направим като компания е да създадем един цялостен софтуер, който не само да защитава данните, но и да ги архивира“.

От продажбата на обувки в бившия Съветски съюз до оглавяване на IT империя за милиард долари – личната история на Белуосов е наистина интересна. Той не е обикновен жител на Сингапур. Роденият в Русия сериен предприемач е също така и инвеститор, визионер и лектор. Освен съосновател и главен изпълнителен директор на Acronis, глобална компания за защита на личните данни, той е и старши партньор в Runa Capital, инвестиционен фонд, насочен към технологиите. Нетното му състояние се оценява на около 600 млн. долара, а 46-годишният милионер, който живее в Сингапур, където е централата на Acronis, както и в Лондон и Бостън, изглежда наистина има и големи планове за България с Acronis.

Какво мисли той за скандала с данните на Facebook и коя е последната висока сума, която властите са платили за откуп на откраднати данни – вижте във видео материала. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още