IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ева Майдел: Българското европредседателство обедини Европа по най-трудните теми

Западните Балкани няма да изпаднат от дневния ред, каза евродепутатът

14:55 | 09.07.18 г.
Ева Майдел: Българското европредседателство обедини Европа по най-трудните теми

Западните Балкани няма да изпаднат от дневния ред на Европа, въпреки че австрийският външен министър ги определи като "изкуствено понятие". Тази позиция изрази пред Bulgaria ON AIR евродепутатът Ева Майдел и подчерта, че прогресът по тази тема, който е направен, е впечатляващ.

Тя сподели още, че ще запомни първото българско председателство на Съвета на Европейския съюз с това, че не са допуснати грешки, а дори има и много конкретни резултати.

"Взехме 150 досиета от естонското председателство, по които работихме, завършихме 78 от тях. Това е невероятен успех", категорично заяви Ева Майдел.

Евродепутатът разтълкува цифрите и подчерта, че те показват, че сме направили единния пазар да работи по-добре и с по-лесен достъп до стоки за европейските потребители.

Майдел заяви също, че България е успяла да обедини Европа по най-трудните теми за континента. Според нея, ако БСП бяха станали част от процеса на българското европредседателство по конструктивен начин, България е щяла да се представи много по-добре.

Евродепутатът коментира и търговската война, която стартира. Според нея тя не води до нищо добро и няма как някой да излезе печеливш от нея.

Повече вижте във видеото!

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:07 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

Финанси виж още