Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Централна и Източна Европа

Washington Post: Демокрацията в Централна Европа бавно си отива

Щурмът е насочен срещу правовата държава и нейния гарант - независимата съдебна система

   1| 2    
1
 
2
 
19
khao до: george353
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
"Независимата" съдебна система е утопия. Само в щатите главния прокурор го сменяха няколко пъти.
---
и тук си пролича че нямаш идея кво говориш :):) Главния прокурор там е министъра на правосъдието, който е част от изпълнителната власт :):) .. и толкоз ! Това че тук не е така е основната причина да сме на това дерадже със съда и цацаратурата
3
 
1
 
18
khao до: KPetkov
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
но имам стар брой на работническо дело ... еее малко цапа, но удоволствието да си избършеш г... с някой другар е огромно !
4
 
7
 
17
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
"Независимата" съдебна система е утопия. Само в щатите главния прокурор го сменяха няколко пъти. Тя, системата, е постоянно под влиянието на политически или икономически, ултимативно всичките са икономически, групировки, кои легални, кои нелегални. Но това е професионално написана пропаганда която следва неотклонно корпоративната доктрина на спонсорите. Щатската плутокрация е паразитен организъм със силна олигархия която има влияние във вслички сфери на живота. Не е случаен и факта, че собствеинк на Поста е мосю Безос, чиито връзки, корабни въжета, с ЦРУ са добре документирани, което е абсолютен конфликт на интереси, но не и за него. Той има в пъти по-голямо влияние върху живота глобално от която и да е парламентарна камара, камера, шамандура, и тн. От вестника на Безос не трябва да се очаква да блика истина защото неговите интереси не съвпадат с тези на тъй наречените "деплорабълс", както ги нарече Хилари. Той е държава в държаватa и не обича свободомислещите. Те са опасни с техните идеи за достоен живот (голяма част от работещите в Амазон рачитата на купони за храна за да оцелеят), национална идентичност, и мирно съжителство. Хора като него превърнаха темата Русия в религия. Невъзможно е да докажем че съществува, но продължаваме да се молим. Накратко, всичко е пълен т.шак.
2
 
3
 
16
KPetkov до: khao
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Личи си, че нямаш и една акция, с която да си избършеш г.ъз.а.
2
 
2
 
15
abdul до: Mavi Goz
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
отзад блатото е и по-зле.

3
 
11
 
14
преди 10 месеца
"Washington Post: Демокрацията в Централна Европа бавно си отива"

За сметка на това в Източна Европа - в Украйна - американците отглеждат истинска демокрация ... в стил Пиночет... От там ще ни преподават задокеански ценности... Дали пък WP нема да се накани да разкаже как Държавният департамент, под топлите грижи на специалния си пратеник там Кърт Волкър, изгражда показна демокрация...? :lol:
7
 
2
 
13
khao до: abdul
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
сега тия евтини манипулационни трикове в пенсионерския клуб :):) ... кажи направо квото имаш да кажеш :)
5
 
8
 
12
abdul до: khao
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
да кажем, че е така.
1.
https://www.washingtonpost.com/news/the-switch/wp/2013/09/04/heres-what-jeff-bezos-has-to-say-about-amazons-pursuit-of-cia-contracts/?noredirect=on&utm_term=.6f4514ccbfad

Да, статията идва от същия този WaPo.

2. Защо когато не им излезе сметката на "демократичните" все някой друг им е виновен.. например фейсбук и тръмпо-руската кампания. Нали е just business .. или не баш?
4
 
4
 
11
khao до: KPetkov
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
оффф, повръща ми се като изкараш тая позитанска логика :):)
Гейтс, джобс и Безос управляват на 100% демократично фирмите си, те са избрани от акционерите на демократичен принцип ... доволен ли си ? :):)
7
 
13
 
10
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Има време за демокрация и има време за авторитаризъм. Интересно ми е Джобс, Гейтс и Безос колко демократично управляват фирмите си, че да ги превърнат в гигантите, които са днес?
Който иска демокрация в чист вид да ходи в пещерата при прилепите. По-голяма демокрация от това няма да намери :)