Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Колко ще плащаме за здраве при новия здравноосигурителен модел?

Има заинтересовани страни, които предпочитат здравният модел да не бъде променян, коментира здравният икономист Аркади Шарков

   1| 2    
0
 
1
 
17
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Плащам държавна всеки месец + компанията ми плаща частна, и накрая какво?... нищо. По зле от нищо. Чувстваш се пре.бан защото цакаш и пак получаваш като за без пари.
1
 
2
 
16
mariata до: mariata
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Даже и да си купиш самолетен билет в двете посоки за 30 евро с нискотарифните полети, ще ти дойде по-евтино от НЗОК
1
 
4
 
15
mariata до: s3
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
То в момента пак не е безплатно. Всъщност, ако отидеш с оплакване, че те боли вратът, ще платиш минимум 3 потребителски такси - на личен лекар, на невролог и на рентгенолог, което си е над 10 лв. Ще ти изпишат лекарства за още 20 лв и отиваш на разход, колкото е здравната вноска при самоосигуряващите се. Алтернативно ако се застраховаш за болест и злополука при пътуване в чужбина, при 15 х евро покритие, ще платиш около 60 ст наден, което е 18 лв на месец. И можеш да отидеш да се лекуваш кеф ти в Гърция, кеф ти в Германия, като ще ти платят и лекарствата
2
 
6
 
14
majnata до: bgMan
преди 7 месеца
За услуга се плаща , ако няма услуга плащаш ли ?
0
 
13
 
13
преди 7 месеца
Щом опира до услуга в България колкото и да плащаш винаги ще е недостатъчно.
Заради корумпираните и крадливи отрепки навсякъде.

3
 
41
 
12
преди 7 месеца
Да попитам аз - срамежливо - а не се ли предвижда вариант поне част от 4.3 милиона НЕплащащи осигуровки да започнат да плащат? Полицаи, военни, чиновници на държавна хранилка, садии, прокурори, митничари, ромове, пенсионери с пенсии над МРЗ? Докога 2 милиона и нещо балами ще издържат здравната система, а 4.5 милиона само ще ползват без да плащат? Ами аз не съм безчувствен и разбирам нуждата от солидарство... ама чак толкова солидарство ми идва малко множко !!!
2
 
13
 
11
преди 7 месеца
Ами за някои е безплатно. съ-3 може да е униформен, може да е държавен чиновник, може да е садия или прокурор... или обикновен хъхрек.
2
 
14
 
10
khao до: ert
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Така, имал си късмет ... не ходя често до болници (все още), но последните 3 пъти с картата си чаках като пич час, час и нещо ... чакането е малкия проблме, проблема е че чакаш в силно заразна среда ... та отидох за трвма в рамото, върнах се с настинка !
3
 
7
 
9
khao до: s3
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
и кога е било безплатно .. ти в коя държава живееш ?
5
 
7
 
8
ert до: oio
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Ами то затова има здравни застраховки, дават ти карта и като отидеш на преглед ти е без пари. Наскоро, през Юни, лепнах някакъв летен вирус, отиваш в поликлиниката и с картата си минаваш безплатно и без опашки, направления, и т.н. приоми за намаляване на клиенто-потока.
Обаче си прав, защо плащаме здравни осигуровки, когато в повечето случаи достъпа до здравната услуга е много труден и времеемък?