Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Ръстът на цените на жилищата в България се забавя през първото тримесечие

Те са се повишили със 7,1%, което е най-бавният растеж от второто тримесечие на 2016 г., сочат данни на Евростат

0
 
1
 
4
преди 6 месеца
Всъщност живеещите в собствен дом са много повече, близо 95%. Причината е, че много хора живеят в жилища, които на книга не са техни, но на практика са - примерно са на родителите им, баби, дядовци, братя, сестри, синове, дъщери и т.н. Реално хората, които са на свободен наем, са не повече от 5%.
2
 
2
 
3
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
За 2017 до последно криха и надуваха данните за раждаемостта. Грубо от 65 000 имаме спад до 56 000 на родените деца за една година. Пак казвам само за година спад над 10 процента на раждаемостта. Кой ще купува и кой ще наема в бъдеще? 56 000 деца е население 4 000 000 с интерполация ако тези деца останат тук или ако от чужбина се връщат толкова, колкото заминават ама млади. Защото пенсиониралите се в чужбина като се връщат тук на старини деца няма да правят и не компенсират ама никак изтичането на младежи 20-39 години, които са половината от напускащите. Имало бум да, на тинтири-минтири уйдурмите. Последното селско население напуска селата и това забавя и прикрива вече случилата се национална катастрофа. Още не сте разбрали що е демокрация и що е дясна европейска политика. Ама споко - ще разберете. По джоба си. Скоро.
3
 
23
 
2
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
И аз не разбирам как хората купуват в момента на тези цени. Да кажем, че голям процент от тези хора са управляващите и тяхното обкръжение и понеже всичките тези откраднати милиони трябва да се правят нещо да кажем че те купуват.

Но имам приятели, които си изкарват парите с работа и те също си купиха или се напъват да си купят. Не мога да ги убедя че с тази демографска криза ... и с 1.2 милиона празни жилища купуването в момента е чиста глупост. Явно всичките тези платени статии и новини си вършат работата.
7
 
39
 
1
преди 8 месеца
Нормално е да се забави ръста на цените на жилищата.
От 2014 та година .вече 5 години се надуват като за световно тия цени.То не бяха статии платени за ръст ,Полина Стойкова от Бългериън Пропертис нон стоп ни обясняваше как ще има още и още ръст и как балон на имотния пазар нямало въпреки предупрежденията от Европейската комисия и БНБ .
След нея купища брокери и имотни агенции се изредиха да ни успокояват че цените на жилищата били нормални.
Банките се оказа че само до Май месец били раздали половин милиард лева кредити за жилища дори без да спазват правилото за кредитиране със самоучастие -реално са кредитирали покупките на 100 % .БНБ официално отправи предупреждение за образуването на имотен балон на пазара !!