IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рим: Няма план Б за излизане от еврозоната

Според Луиджи ди Майо подобно развитие на нещата е немислимо и правителството няма такива намерения

14:23 | 11.07.18 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Луиджи ди Майо <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Луиджи ди Майо Снимка: Ройтерс

Италианското правителство няма план Б за излизане от еврозоната. Това заяви в телевизионно предаване вицепремиерът и министър на икономическото развитие, труда и социалната политика в Рим Луиджи ди Майо.

„Днес мога да кажа, че не го обмислям и правителството не работи върху това", каза още той, цитиран от БТА.

По думите му подобен вариант е немислим и правителството няма такива намерения. Въпреки това той допълни, че „ако други желаят да ни изхвърлят“, той няма какво да каже, но отново повтори, че това не е намерение на властите в Рим.

„Не сме на световното по футбол, но нека да подкрепяме Италия“, каза още министърът. „Искам от вас всички заедно да подкрепяме Италия и да постигнем резултати за Италия, за да можем да намалим дефицита. Трябва да прибягваме към рецептата на инвестициите, а не към тази на икономиите“, посочи Ди Майо.

През юни финансовият министър на Италия Джовани Триа каза, че ще се стреми да спазва фискалните правила на ЕС, за да се опита да успокои безпокойството на пазарите относно новото италианско правителство. В същото време той атакува френско-германския план за реформа в банковия сектор на съюза.

Триа обаче подчерта, че това ще бъде направено чрез въвеждане на нов набор от политики за приходите и разходите, посочва още БТА.

„Очевидно е намерението ни да се опитаме да спазваме“ исканията на ЕС за нови мерки за затягане на коланите, но „ще има леки отклонения“, каза финансовият министър, допълвайки, че това се дължи на забавения растеж на икономиката. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:34 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
bgMan
преди 5 години
Най-лошото нещо в тежко времена като сегашните е да нямаш или да отричаш план Б. Подкрепят еврото явно за да не му се стъжни допълнително и без това лошата ситуация в момент на търговска война.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 1
khao
преди 5 години
някак си имам чувството че тия ще играят ципраската игра, малко дръвчене към ЕС да замаже очите на електората докато леко и бавно им го вкарва ... в правия път :):) да видим...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още