IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BMW и Great Wall се обединяват за производството на електрическо MINI в Китай

Компаниите съобщиха, че смесеното им дружество ще произвежда електрически превозни средства под китайска партньoрска търговска марка

17:01 | 11.07.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

BMW Group и най-големият китайски производител на високопроходими автомобили Great Wall Motor оповестиха, че ще си партнират в производството на електрически автомобили MINI в Китай, предаде БТА.

Тази новина идва в момент, когато автомобилостроителите изливат милиарди долари в създаването на електрически автомобили в Китай - най-големия пазар за новата технология. В същото време производителите се намират под натиска на Пекин за ускоряване на развитието на сектора.

BMW и Great Wall обявиха, че смесеното им дружество ще произвежда електрически превозни средства под китайска партньoрска търговска марка.

Други автомобилни концерни, сред които General Motors, Volkswagen и Nissan Motor обявиха подобни планове с местни партньoри за производството на десетки електрически модели в Китай.

Вчера стана ясно, че компанията за електрически автомобили на предприемача Илон Мъск Tesla е постигнала предварително споразумение с ръководството на Шанхай за строеж на завод, който ще конкурира по мащаби на производството американските мощности на компанията - най-голямата стъпка, която предприемачът прави Азия.

Новото предприятие се очаква да е с капацитет от 500 хил. автомобила годишно за китайския пазар, посочват от компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още