IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕК: Малко вероятно е Brexit да се отрази на съществуващите финансови договори

Така бяха разсеяни опасенията, повдигнати от Bank of England

22:42 | 11.07.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Малко вероятно е Brexit да се отрази на съществуващите финансови договори като деривати или застраховки, каза заместник-председателят на Европейската комисия и комисар за еврото и социалния диалог, и за финансовата стабилност, финансовите услуги и капиталовите пазари Валдис Домбровскис, цитиран от Ройтерс и БТА. Той разсея опасенията, повдигнати от Bank of England.

"Дори след Brexit изпълнението на съществуващите задължения може в повечето случаи да продължи", каза Домбровскис на пресконференция, като цитира именно дериватите и застраховките.

Bank of England оповести, че 82 милиарда лири (109 милиарда долара) от застрахователни задължения, които засягат 48 милиона притежатели на полици, могат да бъдат засегнати във Великобритания и Европейското икономическо пространство.

Дериватите, които спекулативно се оценяват на 26 трилиона лири, също са под прицел заради Brexit.

Домбровскис подчерта, че наблюдателите и компаниите трябва да разглеждат отделно всеки договор, но добави, че на този етап не предвижда това да се превърне в общ проблем. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:45 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още