IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН вписа А1 България като застрахователен агент на малтийския Atlas Insurance

Регулаторът е приел план за действие за 2018 г. за привеждане в изпълнение на Стратегията за наблюдение на финансовите технологии (FinTech) в небанковия сектор

10:40 | 12.07.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Комисията за финансов надзор вписа „А1 България“ ЕАД в регистъра, воден от КФН, като застрахователен агент на Atlas Insurance PCC Limited, Малта. Това става ясно от решенията взети по време на вчерашното заседание  на регулатора.

КФН е приела и план за действие за 2018 г. за привеждане в изпълнение на Стратегията за наблюдение на финансовите технологии (FinTech) в небанковия финансов сектор (2018 г. - 2020 г.). 
 
От решенията разбираме още, че Комисията е отписала като публични дружества „Соларпро Холдинг“ АД, гр. София, „Интерхотели“ АД, „Прайм Турист“ АД, „Стоманени профили“ АД и „ЗММ - Якоруда“ АД (в несъстоятелност) от водения от Комисията за финансов надзор регистър на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа. Отписани са и издадените от дружествата емисии ценни книжа.
 
Освен това регулаторът заличи „Джи Ти Ай Кънсалтинг” EООД от регистъра на застрахователните брокери, воден от КФН.

Комисията е издала одобрение на Марко Николаев Марков и Даниела Велинова Александрова да бъдат лица, които могат да сключват съвместно с други лица сделки за сметка на управляващото дружество „ДСК Управление на активи” АД.

Одобрение е издадено и на управляващо дружество „Тексим Асет Мениджмънт” ЕАД за промени в Правилата за оценка и управление на риска и Правилата за оценка на портфейла и за определяне на нетната стойност на активите на управлявания от него договорен фонд „Тексим Консервативен Фонд” (старо наименование ДФ „Тексим Парични Пазари”). Изпратено е писмо до дружеството за предоставяне на допълнителна информация във връзка с искането да бъдат одобрени промените в Правилата по чл. 13, ал. 2 от ЗДКИСДПКИ на управлявания от него договорен фонд „Тексим Консервативен Фонд”.
 
КФН е одобрила Валентин Иванов Милинов за ръководител на функцията за съответствие на ЗАД „ОЗК-Застраховане” АД.
 
По време на вчерашното заседание на регулатора е бил съгласуван избора на „Ековис одит България“ ООД и „Захаринова и партньори“ ООД за одитори, които да извършат съвместна проверка и заверка на годишните финансови отчети за 2018 г. на „Пенсионноосигурителен институт“ АД и управляваните от него фондове.
 
Комисията е уведомила регулаторните органи на Великобритания, Нидерландия и Белгия, че Светла Стоянова Стойчева в качеството й на застрахователен агент, вписан в регистъра на КФН, има намерение да извършва дейност при условията на свободно предоставяне на услуги на територията на техните държави.
 
КФН е взела решение за изпращане на писмо до „Гоу брокер” ЕООД с искане за отстраняване на непълноти и предоставяне на допълнителна информация във връзка със заявлението на дружеството за вписването му в регистъра на застрахователните брокери, воден от КФН.
 
Писмо е изпратено и до „Кепитъл Мениджмънт” АДСИЦ, гр. София, с искане за отстраняване на непълноти и предоставяне на допълнителна информация във връзка със заявлението за потвърждаване на проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия обезпечени облигации, издадени от дружеството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още