Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Кой ще бъде печеливш от търговската война между САЩ и Китай?

Икономиката на САЩ е силно зависима от китайската производствена сила, смята бившият председател на Morgan Stanley в Азия Стивън Роуч

0
 
5
 
3
преди 7 месеца
Много повърхностен материал.
А защо уважаемия г-н Стивън Роуч не е коментирал ежегодния търговски дефицит на САЩ от около 600 милиарда? По-добре ли е за САЩ да продължават за задлъжняват с трилиони всяка година или е по-добре да си сложат ред в търговския баланс и да спрат доста харчове?
3
 
5
 
2
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Износът е малка част от БВП на САЩ, по-голяма част е вътрешното потребление, не така стои въпроса при Китай и Германия икономики, които се крепят на износа.
През 2017 година Китай внесе от САЩ стоки за около 130 млрд долара, докато вносът на китайски стоки в САЩ беше на стойност 505 млрд долара.
Ясно е че САЩ държат всички козове и ако решат могат да вкарат и Германия, и Китай в рецесия с едни мита върху техните стоки.
3
 
10
 
1
преди 7 месеца
Кои ще бъде печеливш ? НИКОЙ И двете страни ще загубят И кои ще загуби по вече също не е сигурно Какво ще се случи Китайските стоки най вече потребителски ще поскъпнат рязко Това ще увеличи инфлацията в С А Щ Тя и без това вече е висока Ф Е Д ще повиши лихвите а това ще повиши цената на кредитирането Компаниите ще намалят работниците си Самолетите на Боинг и тракторите на Катерпилар ще станат по скъпи в Китай Б В П на Китай ще падне под 4 % което за тях си е рецесия Рецесията като крило ще почне да се разпространява по целия свят 2009 харесва ли ви ?Вероятно не