Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Американският боклук започва да вони до небесата

Китай вече отказва да приема отпадъци за рециклиране от чужбина. Американските утилизаращи предприятия са в шок

   1| 2| 3| 4    
0
 
4
 
31
преди 6 месеца
Идеалното решение на проблема с боклука е намерено от Пенроуз - необходима е само бързо въртяща се черна дупка, в която да се хвърля боклука при това може да се получава енергия за сметка на момента на въртене. За съжаление най-близкият подобен обект е на почти 3000 светлинни години.
3
 
2
 
30
khao до: julian12
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Хахаха, и емигрантския *** се рязсмърдял също... дреме ми за целия ви форум, тук половината и без това сте чисти де.били, начело с теб. С интелигентните хора тук, си имам приказка, те ме интетесуват, от тях мога да науча нещи, не от теб
1
 
5
 
29
majnata до: Mavi Goz
преди 7 месеца
Мави , в Германия се прави точно така ... а бирата е в двулитрова бутилка само по нашите земи ...
0
 
9
 
28
michaelis12 до: 0pk
преди 7 месеца
аз до са не видех какво толко му е "технологичното" на 300 год. експеримент ?!..... колите им, инфраструктура - 0 развитие освен бомби, но и там Саурон ги надцака, не видим нищо технологично освен да праят видеокарти да копат будалите биткойни, друго технично немеме и в склада немеме .... :))
1
 
15
 
27
0pk
преди 7 месеца
Ще ме извинявате за правия словоред, ама е ясна е работата, кой най-много ср и кой на кого бърше гза. Щатите не си строяли заводи щото не било рентабилно. Т.е. По-рентабилно излиза да транспортират боклука през окена, вместо да си го преработват у тях? По-по-най технологичната нация във вселената не може да измисли как евтино да си преработва отпадъците?!? Ми да се удавят в боклука си тогава.

3
 
4
 
26
julian12 до: supertrader
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Ти път си намерил на кой да обясняваш... Между другото има и подбна интересна технология. Мой съдружник във фирмата я разработи.
2
 
9
 
25
supertrader до: khao
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
При температура над 5000 градуса по Целзий пластмасата се превръща в метан, подава се пластмаса в пламъка на горелка работеща с газ на Браун. Той притежава свойството да нагрява въглерод съдържащите до много висока температура.За "изпаряването" на килограм пластмаса разхода на ел.енергия е 1киловат за час а произведения газ е с енергийна стойност 14 киловата за час, При изгарянето му в малка газова турбина с КПД 70% се получават 10 киловата за час ел.ток. Недостатъка е в размерите и мощностите - не може да се построи генератор с голяма мощност. Трябва пластмасите да се преработват до полуфабрикат който лесно и равномерно да може да се подава в камерката за газифокация и той да се продава на хората . Това е високо калорично гориво с възможност да се съхранява за дълъг период . Просто си е енергийна суровина и то перфектна. 5-те хиляди градуса на пламъка на този тип горелка ги посочвам ориентировъчно, не може да се измерят и може би са повече. Този газ няма собственна температура при изгаряне, тя зависи от това какво нагрява.
4
 
22
 
24
Achtung до: khao
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
И то какво излезе СОЦ-а бил по еко от сега, стъклени бутилки, бензинови коли и даже камиони(ГАЗ, ЗИЛ), храни с много по-малко консерванти....... Чудо
3
 
16
 
23
julian12 до: khao
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Спри да се излагаш. Целия форум те научи сто за нискокачествена стока си.
13
 
1
 
22
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
днес и съвецкия *** замириса до небесата, хахахаха