IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЧЕЗ дава 2 млн. лева за електромери с дистанционен отчет в Дупница

Решението беше обявено по време на официална среща между ръководството на ЧЕЗ и местните власти от област Кюстендил

13:17 | 12.07.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: ЧЕЗ Разпределение</em></p>

Снимка: ЧЕЗ Разпределение

ЧЕЗ Разпределение ще инвестира 1,9 млн. лева в пилотен проект за община Дупница за монтиране на електромери с дистанционен отчет, става ясно от съобщение на дружеството. В изпълнение на плановете ще бъдат монтирани 21,6 хил. електромера.

Предварително е направен анализ на местата за изграждане на автоматизираната система, така че тя да бъде максимално ефективна за повишаване качеството и надеждността на електрозахранването.

Проектът е бил обсъден по време на среща между представители на ЧЕЗ Разпределение и кметове на общини от област Кюстендил По време на разговорите бяха представени и реализираните инвестиционни проекти за 2017 г., както и плановете и приоритетите на компанията за тази година.

През изминалата година ЧЕЗ Разпределение инвестира 1,1 млн. лв. за изграждане на съоръжения средно напрежение в област Кюстендил. Средства са вложени в изграждане на нови трафопостове, както и ремонт на въздушни линии и модернизиране на мрежата за ниско напрежение.

В рамките на 2018 г. ЧЕЗ планира инвестииции за 460 хил. лв. в изграждане на съоръжения средно напрежение и в монтиране на автоматизирани съоръжения. 1,4 млн. лв.  влага компанията за реконструкции на мрежа ниско напрежение в населени места в региона.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:50 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още