IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

2/3 от германците смятат Тръмп за по-голяма заплаха от Путин

Само 5 на сто от германците смятат американския президент за по-компетентен лидер от руския му колега

11:17 | 15.07.18 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Близо две трети от германците смятат президента на САЩ Доналд Тръмп за по-голяма заплаха за световния мир от руския му колега Владимир Путин, показва проучване на института You Gov за ДПА, цитирано от БТА.

В понеделник се очаква двамата да се срещнат във финландската столица Хелзинки за дискусия, която да заздрави отношенията между съперничещите си световни сили.

Повечето от участвалите в проучването 2052 души смятат, че Путин е по-приятен, по-компетентен и по-влиятелен от Тръмп.

Само 5 на сто от участниците заявяват, че Тръмп е по-компетентния лидер, 56 на сто са подкрепили Путин, а останалите не са отговорили.

43 на сто от участниците смятат Путин и за по-влиятелен в сравнение с 25 на сто за Тръмп, въпреки че САЩ превъзхождат Русия в икономически и военен план, отбелязва ДПА.

Общо 64 на сто от запитаните са окачествили Тръмп като по-голяма заплаха за световния мир. Само 16 на сто са по-притеснени от Путин.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 1
Pyramid
преди 5 години
Не знам питали ли са но, почти съм сигурен, че над 45% от немците, считат танте Меркел за къде по-опасна и от двамата, взети заедно. Едно птиче ми го каза.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 3
michaelis12
преди 5 години
кат видим нещо "international" дет да не е базирано ни у Сашш ни у Лондон, тогааа вече мое и се позамислим какво били казали германците , за са *** ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 4
michaelis12
преди 5 години
YouGov is an international Internet-based market research and data analytics firm, headquartered in the UK .....------------------------------това не е в Гврмания а на глобалистите в Англия и англичаните не мое се изказват какво "смятали" германците, щот тва не е немско .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още