IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тереза Мей: Тръмп ми каза да съдя ЕС заради Brexit

Британският премиер предупреди съпартийците си, че може изобщо да няма Brexit, ако подкопават правителството й

15:30 | 15.07.18 г. 5
<p>
	Британският премиер Тереза Мей.&nbsp;<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Британският премиер Тереза Мей. Снимка: Архив Ройтерс

Британският премиер Тереза Мей заяви, че американският президент Доналд Тръмп я е посъветвал да съди Европейския съюз вместо да преговаря за излизането на Великобритания от блока, предадоха Асошиейтед прес и БТА.

Тръмп каза в петък на съвместна пресконференция с Мей, че е дал на британския лидер съвет, който тя е оценила като "твърде брутален".

"Той ми каза, че трябва да съдя ЕС. Не преговаряй, съди ги", разказа Мей в телевизионно предаване на ВВС.
Тръмп приключи в петък работното си посещение във Великобритания. При срещата си той и Мей са обсъдили широк кръг въпроси, включително и Brexit.

В същото време британският премиер предупреди разделената си партия, че може изобщо да няма Brexit, ако провали плана й за близки отношения с ЕС след напускането на най-големия търговски блок в света, съобщава Ройтерс.
„Моето послание към страната този уикенд е просто – трябва да останем съсредоточени върху целите. Ако не го направим, рискуваме изобщо да не се стигне до Brexit“, писа Мей във Facebook.

По-малко от девет месеца преди напускането на ЕС от Великобритания на 29 март 2019 г. страната, политическият елит и бизнес лидерите все още са силно разделени за това каква трябва да е формата на Brexit.

Като предупреждава, че Brexit е в опасност, Мей изпраща категорично послание до десетките привърженици на твърд Brexit в партията си, че ако подкопаят правителството й, рискуват да осуетят победата при напускане на ЕС, за която мечтаят от десетилетия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

5
rate up comment 6 rate down comment 1
ratten
преди 5 години
жаба, слуша ли те главата?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 13
studioaa
преди 5 години
Великобритания няма никакви финансови задължения към ес. Британският кабинет трябва да посочи един хубав среден пръст на брюкселските бюрократи когато става въпрос за пари. Тереза Мей е безгръбначко и трябва да бъде заменена свои съпартиец, които ще поставят наглия брюкселски псевдоелит на място.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 18 rate down comment 2
EUROPA
преди 5 години
Как мислят да уредят финансовите си задължения към ЕС, защото дължат доста милиарди на Съюза. Цялата работа започна за да пооправят разправиите вътре в партията си, но както изглежда ще завърши с неразбории в ОК. А Тръмпича им размаха пръст като на нов щат наречен Британия. Явно в това ще се превърнат и още преди много време Шарл дьо Гол го е казал с думите "Те са и винаги ще бъдат сателит на САЩ и нямат място в обединена Европа"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 34 rate down comment 6
Lucifer
преди 5 години
От кога го дъвчат тоя брекзит, има ли още някой , който да повярва че ще има реален брекзит, щото острова става съвсем безинтересен после. А надеждите че америка винаги ще помага на островните търтеи Тръмп безцеремонно уби! Ако все пак тръгнат да излизат от ЕС, то ще е със зад.ника напред, за да хапят до последно каквото докопат, това е упадъчна и изродила се нация от колониални ***, която не би оцеляла сама
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 42 rate down comment 7
Sakamano
преди 5 години
Тръмпанара явно е изпаднал в старческа деменция.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още