IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Срещата на върха на дестабилизаторите

Малцина ще разберат какво точно ще си кажат насаме двамата его стратези Доналд Тръмп и Владимир Путин

10:25 | 16.07.18 г. 14
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Срещата на върха на дестабилизаторите

Сякаш светът е замръзнал в очакване по-късно в понеделник на голямата Среща на върха на Дестабилизаторите, корифеите на новия световен ред.

Срещат се Доналд Тръмп, който междувременно нарече ЕС „враг“ и посъветва британския премиер Тереза Мей да съди съюза заради Brexit. И Владимир Путин, който след анексирането на Крим и случилото се в Източна Украйна се опита да се наложи като лидер на голямата дипломация и сега пътува до Финландия като горд домакин на световното първенство по футбол. Дневният ред предвижда двамата его стратези да обсъдят на четири очи как да продължават да управляват за сметка на трети страни.

На инициираната от него среща в Хелзинки американският президент Тръмп поне засега не възнамерява да повдигне темата, която официално стана публично оповестена в петък: обвинителният акт на специалния прокурор Роберт Мълър срещу дванадесет руски военни разузнавателни шпиони заради хакерска атака над Хилъри Клинтън по време на предизборната ѝ кампания. Дългогодишният съветник на Тръмп Роджър Стоун е осъществил връзката с един от хакерите. Сега темата е особено болезнена. Белият дом може да говори с Путин в свой интерес, а не в интереса на Мълър или американците.

Близо 1500 журналисти ще отразяват срещата, десетки хиляди ще протестират на десетки събития, а може да видим отново, както в Лондон и Единбург, балон в небето под формата на бебе Тръмп в пелени. Въпреки това малцина ще разберат това, което наистина си кажат Тръмп и Путин. Както е известно, най-големите фалшиви новини (Fake News) обикновено са в официалните прессъобщения.

Повече за това, което следихме през миналата седмица, както и предстоящите събития вижте във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:27 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 18 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 5 години
Щото, драги ми Бойчо и Елена, има нещо много гнило в днешния либерален свят - много хора и институции имат власт да забъркват го вна, но много малко от тях носят някаква отговорност после!!! И вие - медиите - имате власт да манипулирате стадото, да палите войни, да сваляте правителства и президенти, даже да убивате, но не носите никаква отговорност. Гледам, нищо не пишете вече за Либия, сигурно, щото там е стабилно след вашите медийни "бомбардировки" в подкрепа на преврата срещу Кадафи. Некой да е понесъл някаква санкция за това престъпление? Всички в един глас ревахте за оръжията за масово поразяване на Саддам, които си измислихте, с което провокирахте и подкрепихте война, а сега? Некой да понесе отговорност за това престъпление? И в момента купища журналисти, политици, сенатори, прокурори и обикновени *** дераси от Холивуд имат властта да провокират конфликт между две ядрени суперсили, но после каква отговорност ще носят? Единствените, които ще бъдат сочени и ще я понесат са Путин и Тръмп. Да не се окаже, че са единствените с мозък в главата, а? И единственият начин да спрат безумието е да седнат и да се разберат - да си изложат виждания и интереси, червени, зелени и пембени линии и да променят нещо, щото ако го оставят на вас, вече знаеме как ще свърши...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 20 rate down comment 3
Mavi Goz
преди 5 години
Айде първо да стабилизирате Ирак и Либия, дето вашите хора почнаха да ги стабилизират преди много години и сега са суперстабилни... И не коментирайте Крим извън контекста и хронологията на събитията в Украйна - и нея я стабилизираха Обама, Виктория Нюланд и цело стадо еврокомисари и евролидери от либералните кръгове с инспириран и подкрепен въоръжен метеж срещу току-що избрания на наблюдавани и признати за честни и законни избори президент Янукович. Крим и войната в Донбас, както всички знаем, дойдоха малко по-после като отговор на грозната измама, която сътвориха пак същите по серковци, подписвайки и гарантирайки споразумение за мирно уреждане на разногласията между Янукович и опозицията, върху което после се изакаха... Та, айде молиф с дестабилизаторите, дето се опитват да се разберат как да не вкарат държавите си в трета световна война... !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 24 rate down comment 5
Mavi Goz
преди 5 години
Бойчо, много ми е интересно как виждаш алтернативата на това Тръмп и Путин да седнат да разговарят? Каква алтернатива предлагате вие - либералните медии? Например, администрациите на САЩ и Русия и разни прокурори да продължават да вадят медийни го вна и да се замерят с тях и с разни санкци, манкции и провокации, докато на някого му изпуши релето и започнат да се замерят с трайдънти и булави, морето не заври от подводни пускове и земята не се покрие с радиоактивен облак? Тогава сигурно всички вие, либералните драскачи ще се почувствате доволни, ще грабнете пушки и ще се запишете като доброволци в НАТО, за да турите ред по света, или това, което е останало от него? А сигурни ли сте, че ще сте именно в тази част?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още