Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Америка е по-скоро объркана след Хелзинки

Необичайно критични гласове има и от републиканците, но едва ли някой сериозно ще се опълчи на президента, коментират медии

   1| 2    
12
 
7
 
14
khao до: Mavi Goz
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Объркана, ама си пратил децата там, ае като си ги прибереш тук, тогава давай акъл!
3
 
6
 
13
red6 до: LaCosta
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Резонни въпроси, но тромбоните тука няма да ги осмислят или разберат.
5
 
7
 
12
ABBA до: ABBA
преди 8 месеца
Упс, 400 000. Но руската прокуратура има и имената на хамериканските агенти.
1
 
19
 
11
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
1. През 1966 г. напуска САМО военното командване на алианса.
2. Централата на НАТО остава в Париж.
3. Де Гол вади страната от военното командване, защото САЩ не приемат съвместно англо-американо-френско командване с право на вето на всяка от трите страни.
4. Френският елит обаче до такава степен е здраво свързан с останалите западни елити, че дори и Франция - страна велика сила с ядрено оръжие, способна да се защитава сама, не успява да се откъсне от НАТО и Митеран и Саркози връщат страната в съюза.
5. След като Тръмп е бизнесмен и мери всичко през икономическите интереси на САЩ, а пък САЩ видиш ли харчи пари да защитава европейските народи-скръндзи, що не вземе Тръмп да ореже поне половината от военния бюджет на САЩ и да си спести едно 350 милиарда, а вместо това бюджетът расте от година на година?
6. След като конкурентът Германия толкова подло поддържа голям търговски излишък, защо Тръмп не нареди закриването на всичките 93 американски /не натовски, а американски/ военни бази в Германия, а продължава да харчи милиарди за тях и да пази немците от самите тях?
1
 
9
 
10
Hahoto до: LaCosta
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
"щом европейците искат защита, да си плащат...." това го казва Тръмп постоянно. Ако ЕС не е конкурент, защо не се върви към търговско споразумение, а се налагат мита и се заплашват отрасли. Франция влиза и излиза от НАТО по времето на Де Гол.

3
 
15
 
9
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
"СССР вече го няма, Варшавския договр го няма, така че няма никаква предпоставка за нашествие на руснаците, като преди. Е тогава защо САЩ да харчат огромни пари от бюджета си за защита на ЕС? Путин няма силата да направи някаква Съветска евразийска империя"

Точно това питат и всички мислещи хора - реални опасности за сигурността на САЩ и Европа няма, а военният бюджет на САЩ расте всяка година и след това казват, че мирът в света бил застрашен. В потвърждение на това се създават постоянно измислени заплахи /Русия, Иран, Северна Корея, Ислямска държава, бежанските мероприятия, организирани от тайните служби терористични актове в Европа и т. н./, за да може САЩ да изнудват "партньорите" си да купуват скъпо и прескъпо американско оръжие.

"щом европейците искат защита, да си плащат...."
Това са типичните клинтъновски манипулации, с които е пълна и горната статия. Няма как европейците да искат защита, защото никое европейско общество не е било питано дали иска или не иска да е в НАТО. Да си чувал някоя страна да е влязла в НАТО след референдум? Във всички натовски държави обществата са обяздени от изградените след Втората световна война послушни елити и медии, които втълпяват на хората, че единствено САЩ може да ги защити от гигантските опасности по света.

"Така че докато Тръмп приема ЕС за икономически конкурент..."
Тръмп и САЩ не приемат ЕС за конкурент и никога не са го планирали за такъв, иначе нямаше да създадат плана Маршал. Няма как отрочето да е конкурент на своя създател. Още повече, че САЩ и ЕС се управляват от един общ трансатлантически елит, който отдавна се е откъснал и не зависи от своите избиратели по места. САЩ приемат ЕС за свое ловно поле, за своя подмандатна територия, която няма право да следва своите интереси и да търгува свободно с други държави. Няма как иначе да се обясни критиката на Тръмп към Северен поток 2.
6
 
14
 
8
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Тръмп е даже много предсказуем. Той мери всичко през икономическите интереси на САЩ. И понеже главните конкуренти на САЩ са ЕС и Китая ги притиска и бие с мита и такси. За това и никаква солидарност няма с ЕС, а идеята е Америка да се вдигне отново индустриално.
СССР вече го няма, Варшавския договр го няма, така че няма никаква предпоставка за нашествие на руснаците, като преди. Е тогава защо САЩ да харчат огромни пари от бюджета си за защита на ЕС? Путин няма силата да направи някаква Съветска евразийска империя, така че щом европейците искат защита, да си плащат – да купуват американски по-скъп газ, да плащат допълнителни мита или да отворят пазара си за американски стоки. Приказките за „правата на човека“ и за „демократическите ценности“ нямат значени за Тръмп, за него са важни доходите, и броя на работните места в САЩ. Така че докато Тръмп приема ЕС за икономически конкурент то можем да ПРЕДВИДИМ от него още много изненади за Европа. И ако успее да подпомогне един силен промишлен подем в Съединените щати да се случи, то всичко ще се оправдае. Защото просто - „Победителите не ги съдят“
А тази среща с Путин е едно няма и нищо, пи-ар, от която уж Путин спечелил, ама дали е така... „Поживьом увидим!“
10
 
30
 
7
Mavi Goz до: Mavi Goz
преди 8 месеца
Иначе Америка от доста време си е една объркана страна, в която и на най-високо ниво са започнали да живеят в некъв холивудски филм и да гледат на света с очите на неговите непобедими герои... Отделно, че там са натрупани огромни вътрешни политически и икономически проблеми, които се нагнетяват като в бойлер а предпазните клапани, като разни локални войни и международни интриги вече не работят. Иначе Тръмп нямаше да стане президент...
10
 
38
 
6
Mavi Goz до: forexar
преди 8 месеца
Именно! От доста време няма в медиите сериозни анализи на ситуацията, а само пропагандно грачене и повтаряне на клишета. Очевидно, това е нивото на онези, на които Тръмп им дръпна стола. А колко са умни и прозорливи те като управляващи говорят фактите, като напр. подкрепата за преврата срещу Ердоган, с който направиха Турция - един от стълбовете на НАТО - почти съюзник на Русия. Или превратът в Киев, с който подариха на Путин Крим, после санкциите, с които бетонираха връзките между Китай и Русия...
Никой не пише, че комунистически Китай, точно както гладна боа, налапва света без много шум и ЕС и САЩ неусетно потъват в храносмилателния му тракт, че на Тръмп наистина най-сериозният му враг е Китай, но той не може да се бори твърдо с него, ако Китай и Русия стигнат до още по-здрав съюз.
Вече писах, че на тази среща Тръмп ще иска от Путин две неща - да гарантира на Натаняху, че Иран няма да остане и управлява в Сирия, както и да получи гаранции, че Русия няма да се меси, ако нещата между САЩ и Китай загрубеят. Как мислят медийните кляфкачи и разни мазни сенатори-лобисти - може ли Тръмп да постигне нещо в тези фатални за САЩ направления, ако на подобна среща започне да размахва пестници срещу Путин и да му обяснява какъв "убийствен и лъжлив гангстер", според некъв си Коми, е....?
Оказа се, че е пълно с и диоти, които си въобразяват, че могат да "напердашат" Путин с показалката и да го сложат на колене...?!!! А всички виждат, че това не е Горбачов. Какво мислят, че ще направи Путин, ако решат да го натикат с шутове в ъгъла и да превърнат Русия в нещо като Украйна, сиреч - да я уникожат? Путин го каза преди два месеца на голямата си пресконференция: "Зачем нам такой мир, где России там нету?!" Или казано по-просто - "Всички си отивате с нас!!!"
На Маккейн може и да му е все това, ама на нас?
12
 
27
 
5
преди 8 месеца
Като гледам нацъканите минусчета, за хиляден път се убеждавам, че отново сме от грешната страна на желязната завеса.
Истина е само това, което ни кажат отговорните другари!
Да живее българския щраусов синдром и неговите пазители!

Бъди овца, вълци винаги ще се намерят..................