IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Небанковото финансиране в подкрепа на бизнеса

То е отличен избор при нужда от бързи оборотни средства в условия, когато всеки етап е важен за реализирането на нови възможности

09:31 | 23.07.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка:&nbsp;Prospect Capital. <a href="https://prospect-lending.bg/?utm_source=investor-bg&amp;utm_medium=article&amp;utm_campaign=2018-07" target="_blank">Научете повече тук!</a></p>

Снимка: Prospect Capital. Научете повече тук!

През последните няколко години голяма част от банките промениха кредитната си политика към по-консервативна и рестриктивна и драстично намалиха кредитния си портфейл от клиенти. Според The Wall Street Journal съществува пряка зависимост между по-строгите стандарти при бизнес кредитирането и икономическата криза от 2008 г. Въпреки това отказът за отпускане на бизнес кредит от банката не бива да бъде причина за отказ от стремежа за развитие на бизнеса. Причините, поради които банките най-често отхвърлят потенциалните корпоративни клиенти, са няколко и основни. А при нужда от бърза финансова инжекция в бизнеса никой предприемач не може и няма време да изчака края на тромавите бюрократични процедури, за да получи вероятно негативно кредитно становище.

Небанковото бизнес финансиране е отличен избор при нужда от бързи оборотни средства в условия, когато всеки етап е важен за реализирането на нови възможности за бизнеса. Не пропускайте възможността да направите следващата крачка поради нуждата от парични средства. Предлагаме ви няколко примера, при които небанковото корпоративно финансиране ще ви подкрепи като доверен съюзник на бизнеса.

Влошена кредитна история

Кредитната история е едно от първите неща, които кредиторът ще анализира, разглеждайки искане за бизнес кредитиране. Добрата кредитна история е доказателство за ефективен финансов и оперативен мениджмънт като рискът за несъстоятелност е нисък, а вероятността и прогноза за навременно изплащане – висока.

Нормално влошената кредитна история може да внесе нотка на съмнение у кредитора по отношение на способността на компанията да предприема оптимални финансови решения за бизнеса си. Изчистването на влошена кредитна история е времеемко и не леко задание. Нужни са сериозни доказателства и време за подобряване на кредитния статус в ЦКР на БНБ, за да се намали рискът за дадена банкова институция за забавяне на вноските по евентуален бизнес кредит.

В случай на влошена кредитна история много по-либерални и гъвкави от банките са небанковите финансови институции. Prospect Capital, в качеството си на такава институция, дава шанс на всеки отделен бизнес проект. Дружеството разглежда всеки клиент индивидуално, като дава шанс на бизнеси да подобрят кредитната си история, подавайки им ръка в момент на нужда от бързи оборотни средства и осъществяване на бизнес планове.

Недостатъчна кредитоспособност

Когато бизнесът е на прага на нова, доходоносна сделка, нуждата от сериозен оборотен капитал е по-голяма от всякога. При установена от банките „недостатъчна кредитоспособност“ шансовете на бизнеса за получаване на финансиране драстично намаляват, а от там възможността за бърз растеж - също. Ние в Prospect Capital вярваме в професионалните качества на всеки един бизнес ръководител и сме готови да подадем ръка в труден за бизнеса етап в развитието му, независимо от текущия статус на кредитоспособност на компанията. Решението за бизнес финансиране за нас се случва на база на задължителна лична среща с конкретния клиент и е въпрос на прецизен анализ и преценка след проверка и преглед на документи, че бизнесът има пълния потенциал за развитие , въпреки моментното му финансово състояние. Когато сме убедени във възможностите на нашите клиенти, сме готови да ги подкрепим.

Бързо одобрение и различни варианти за обезпечаване

Времето е най-ценната разменна монета. Обикновено, когато говорим за сделка, времето за изпълнение е лимитирано. Дори да приемем, че времето за преминаване през всички процедури по банково кредитиране е достатъчно, то възможността кандидатурата да отпадне на ниво обезпечаване на финансовата услуга е голяма. Като обезпечение обикновено се приема бързо ликвиден недвижим имот. А какво да направите, ако не притежавате собствено жилище? В Prospect Capital разполагаме с широк спектър от приемливи обезпечения. Освен недвижими имоти, приемаме още залог на търговско предприятие, стоков залог, залог срещу патент и др. Това ни прави гъвкави и бързи при разглеждане на документите и вариантите при бизнес кредитиране.

Максимално улеснена процедура

Ако сте кандидатствали за банков кредит, сте запознати с тромавите процедури по събиране на нужната документация. Стандартно кредитната сделка отнема от 4 до 6 седмици. Безспорно предимство на Prospect Capital е съкратената процедура по набор на необходима документация за кандидатстване. На първи етап от разглеждането на всяка кандидатура за бизнес кредитиране не е необходимо предоставяне на никакви фирмени документи. След предварително становище от кредитор, което се получава до 24 часа от кандидатстване, следва да се предоставят стандартни документи, доказващи финансовото състояние на бизнеса, документи, свързани с обезпечение, както и достъп до фирмените архиви за бърза верификация. Бързо, лесно, в подкрепа и с мисъл за бизнеса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още