IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Възраждане" събра подписи и от депутати за референдум за еврото

Досега над 200 хил. души са подкрепили провеждането на допитване

17:50 | 19.07.18 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Осем депутати са подкрепили подписката на движение "Възраждане" за референдум срещу приемането на еврото като официална валута в България, обявиха днес от политическата формация, цитирани от БТА.

Организацията започна на 23 април подписка за допитване сред хората с въпрос: "Против ли сте премахването на българския лев и въвеждането на еврото като официална валута в Република България". 

"Днес с доброволците ни направихме предварително проучване и от над 160 - 170 депутати, които минаха покрай нас, на път за работа, едва осем народни представители се подписаха. Това са шест депутати от БСП, един от партия "Воля" и един от ДПС. Те заявиха, че подкрепят референдум, без да конкретизират дали са "за" или "Против" европейската валута", съобщава Костадин Костадинов, председател на организацията.

От началото на кампанията до сега, четири дни преди края на срок, който изтича на 23 юли, "Възраждане" са събрали 221 122 подписа. са са

Костадин Костадинов твърди, че с въвеждането на еврото се цели валутният резерв на страната да бъде използван не по предназначение.

Според „Възраждане“ така 44,5 млрд. лв. след влизане в еврозоната ще бъдат на пряко разположение на българското правителство. "Така Бойко Борисов ще може да разполага с тях", заявява Костадин Костадинов.

От "Възраждане" са категорични, че въвеждането на еврото не може да се случи без национален референдум.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 8 rate down comment 2
пасъм
преди 5 години
Аз пък искам референдум за Гинка и Келнера :)Аре фак
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 15 rate down comment 13
Shadow1
преди 5 години
Защо не направите подписка за промяна на закона за регистрация по ДДС или за въвеждане на електронна система за регистрация на автомобили към КАТ или възможност за прехвърляне на движимо имущество без нотариус като коли и още много други неща които ще имат явна полза за икономиката и обикновените хора, а се захващат с безмислени референдуми ? Това евро първо че е задължително все някога да го приемем и второ че то няма какво толкова да губим така и така сме най-бедната държава то по-зле много трудно може да стане а шанса да стане по-добре е голям
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 22 rate down comment 9
beinsa
преди 5 години
Платени предатели!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още