IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Още един китайски конгломерат започва да разпродава имоти в чужбина

Застрахователната компания Anbang смята да се освободи от активи на стойност около 10 млрд. долара

10:49 | 20.07.18 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Китайската застрахователна компания Anbang Insurance Group се стреми да се освободи от имоти на стойност около 10 млрд. долара, за да заздрави счетоводния си баланс в рамките на спасителен план, подкрепен от правителството, разкриват трима запознати източници, цитирани от Ройтерс.

Продажбите вероятно ще започнат до един месец, разкриха източниците, пожелали да останат анонимни, тъй като нямат право да говорят с медии. Хотел Waldorf Astoria в Ню Йорк, купен през 2014 г. за 1,95 млрд. долара, не е включен в разпродажбата, уточняват източниците. В момента хотелът е затворен за реновация.

Продажбите се случват в момент, когато правителството обръща все по-голямо внимание на затъналите в дългове компании с чуждестранни инвестиции. Някои конгломерати като HNA Group и Dalian Wanda Group неотдавна продадоха имоти в чужбина, за да изплатят дълговете си.

Anbang е една от най-активните китайски компании с придобивания на стойност над 30 млрд. долара в последните години. Но през февруари правителството съобщи, че ще поеме контрола върху застрахователната компания за най-малко една година, като обвини ръководството в незаконна дейност, която поставяла компанията в опасност.

Бившият президент У Сяохуей, който ръководеше придобиванията в чужбина, беше осъден през май на 18 години затвор за измами и присвояване на средства. Той обжалва присъдата.

Anbang съобщи пред Ройтерс, че е в процес на преглед на чуждестранните си активи и няма да коментира пазарни спекулации.

„Прегледът е сложно и обхватно начинание. За момента нямаме конкретен план за оптимизация на активите, нито конкретен график“, отбелязват от компанията и допълват, че разполагат с „достатъчен приток на пари“.

China International Capital Corp Ltd (CICC) и UBS Group са били избрани за консултанти по продажбите на активи у дома и в чужбина, разкриват запознатите източници. Двете компании вероятно ще ангажират други банки в търсене на купувачи, допълват те.

Портфолиото на Anbang в чужбина включва имоти на Strategic Hotels & Resorts, купена за 6,5 млрд. долара през 2016 г., като хотел Four Seasons във Вашингтон и JW Marriott Essex House Hotel в Ню Йорк.

Застрахователната компания притежава също хотел Four Seasons в Москва и офис сградите Bentall Centre във Ванкувър и 70 York St в Торонто, сочат данни на Thompson Reuters.

Наред имоти Anbang притежава също застрахователни компании в Белгия, Холандия и Южна Корея.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:36 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 4 rate down comment 2
khao
преди 5 години
Съвпадението е само че продават за долари. .. кво беше. :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 4
Mavi Goz
преди 5 години
Руснаците разпродават американски облигации, китайците разпродават западни имоти... Сигурно е съвпадение... :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 2
julian12
преди 5 години
Скоро ще се плъзнем по спиралата. И тоя път дъното ще е дълбого и много дълго докато стигнем стълбичката.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още