Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

От юни 2019 г. всяка касова бележка ще се отчита пред НАП до 5 минути след издаването ѝ

Всеки, който има електронен магазин, ще трябва да подава декларация за собственост пред приходната администрация

2
 
9
 
2
преди 2 години
Няма профилна снимка
Еми всичко по реда си, вече развързаха едни устройства по болниците за четене на лични карти, после още едни за четене на отпечатъци, после ги изхвърлихме и сега е ред на вас, не може държавата да клати само едни, ебънта трябвада е по равно... вае пак тиквата трябва да краде
0
 
18
 
1
преди 2 години
Няма профилна снимка
Много хубава статия. Подложено на публично обсъждане, нова разпоредба на Наредба Н18 на НАП , преди да влезе в Народното Събрание.

Първо - подзаконов нормативен акт не се гласува в НС,
Второ - мобилните оператори предложили на НАП да се въведат нови ФУ , за да се намали риска от укриване на данъци.

Централно Управление на НАП в средата ма 2018г. съкрати отдела, който през последните 18 г. се занимава само с цитираната Наредба, тази работа ще се поеме от новата мега структура Фискален Контрол към НАП , която структура затваря кръга от влизането на стоки в България, до търговията им на дребно . Тази мега дирекция разполага с два огромни лоста за контрол
- запечатване на търговски обекти (изцяло незаконна практика на НАП съгласно чл. 186 от ЗДДС , поне спрямо съдебната практика) и
- налагане на Обезпечение на основание чл. 121а от ДОПК (отново силно спорна практика на НАП, отново съгласно Административния Съд).
В момента НАП е в национална кампания лято 2018, отново НАП ще е достигнала “неописуеми висоти в методите по събиране на данъци” по думите на PR на НАП - Росен Бачваров, за което ще “наградим И.Д. на НАП “ с медал и грамота , по примера на Цветан Василев , след което ще изтеглим поредния държавен заем , именно защото НАП са “събрали” бюджета на държавата.
Само търговците знаят истината , но какво им остава , след запечатване на търговския обект и налагането на непосилни обезпечения , в сезон от 2 месеца, апък ако някой търговец се обади по медиите , следва ревизия на Юридическо и Физическо лице.

За капак на всичко ще накарат всички търговци да си купят ново Фискални Устройства.
Да направим проста сметка 350 000- 400 000 ФУ по средна цена от 500 лв , грубо 200 000 000 лв. , който поръчки ще се разпределят между 3-4 лицензирани производители , и още една сима от 20 000 000 лв. на 3 мобилно оператора.
Всичко това сме го виждали , до сега два пъти , през 2000г. и 2012г. Освен всичко това в момента , сега действащите ФУ имат контролно число , което контролно число съдържа цялата информация на ФБ. И още, сега действащата система на ФУ , позволява да се подава информация към НАП, със задаване на задача на интервал през 5 минути , на проверяван търговски обект .

Това разбиране, не пречи НАП да даде на лицензирани производители за кратък период от време , една сума от 200 000 000 лв. по силата на Наредба - подзаконов нормативен акт, изцяло в ръцете на НАП, от ръководители на НАП работели само на държавна работа , нямащи си представа как се изкарват пари за НАЕМ, ТОК, ВОДА, ЗАПЛАТИ , ОСИГУРОВКИ, ДДС И Т.Н.

Малкия бизнес иска едно - ПАТЕНТЕН ДАНЪК НА МАЛКИ РЕСТОРАНТИ И МАГАЗИНИ, АДМИНИСТРАТИВНИ ОБЛЕКЧЕНИЯ.