Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Бяла, спретната къщурка... Сега ли е правилният момент?

До 2020 г. перспективите за имотния пазар в България са положителни, твърди пред Investor.bg Полина Стойкова от Bulgarian Properties

0
 
15
 
8
red6 до: pantaleev
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Ами брокерите ни са същите като медиите. Или обратното. Но и двете за зелев *** не стават. С малки изключения.
0
 
10
 
7
pantaleev до: red6
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Точно на това се чудих онзи ден. Все още повечето хора приемат новини от много ограничен кръг от източници. За БГ за момента са няколко основни канала по ТВ-то и някой друг вестник. И шепа хора колко лесно изкривяват нещата за всички останали. Някоя друга платена статийка в тези вестници и някое друго интервю от 'специалист' по ТВ-то и нещата вече нямат нищо общо с действитеността.

Дори в момента ако погледнеш в O L X и видиш колко обяви има от хора и колко от агенции ще се хванеш за главата. Ето пример:

Наем апартамент за София: частни 232 обяви, бизнес 8081 обяви.
Продажба апартамент за София: 240 частни, 3650 бизнес обяви
0
 
21
 
6
red6 до: bertram
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Иронията е, че за БГ пазарът на НИ точно брокерите са най-силният играч, който определя ценовите нива. Не са нито строителите, нито банките, нито купувачите. Пазар няма или поне не и такъв, работещ на пазарен принцип. Наблюдавах през годните места (и респективно как вървяха цените на НИ там) преди и след като имаше офанзива от брокери. Просто за ден се появяваха доста нови обяви (често на едни и същи НИ) на цени от 30 до 100% отгоре на съществуващите тогава. Лозен и Божурище са примери на прима виста, които ми изскачат в главата.
И това е реално само един инструмент от купчината им мръсни номера. Докато няма сериозна регулация за брокерите от страна на държавата, това ще е положението. Брокер ставаш без да имаш никакъв ценз, не носи никаква отговорност при сделките... - пълен абсурд. Бетер таксиджийте - те поне им искат да имат книжка, а не съм сигурен, че половината брокери могат да четат с разбиране...
0
 
11
 
5
redcretin до: bertram
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Именно, отличен контра-индикатор :)
5
 
35
 
4
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Крайно време е някой да каже, че "Царят е гол". Истината е че Няма сделки през лято 2018! Колкото по-бързо има корекция "надолу" с цените толкова по-добре и за хората купувачи и за банките и за строителите и дори за брокерите...

7
 
51
 
3
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Според предишни статии 1 200 000 празни жилища, което според статистиката било 30% ... и намаляване на населението с 60 000 ( и то това са основно млади хора и семейства ) на година ... и според тях цените е нормално да вървят на горе и всичко е прекрасно ... смях голям.

Мое лично мнение е че този път ще е по зле от 2007-ма.
4
 
68
 
2
mrynmryn до: bertram
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Просто е понеделник и е ред на поредната публикация за някой брокер, който да ни каже колко стабилен бил пазара и как сега трябвало да се купува. Време е да се вдигне данъкът за инвестиционни имоти и ще се види веднага, колко е умрял БЕГЕ пазарът.
6
 
80
 
1
преди 6 месеца
Същите неща ги слушахме от други 'специалисти' 2007-2008.

От брокер зависещ от броя сделки кой очаква да чуе нещо друго? Анализи не се правят от хора пряко вързани на хранилка от пазара на НИ. За такива има само белдо розови очила, розови очила и силно розови очила.

А когато каруцата се обърне казват " по независещи от нас причини пазара пада защото еди какво си" ...