IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Неочакваните най-високоплатени шефове на компании за търговия на дребно

Ръководителят на TripAdvisor оглавява класацията

18:14 | 04.08.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Най-високоплатеният ръководител в областта на търговията на дребно не управлява най-голямата или най-бързо растящата верига от магазини, нито пък компания, която повечето хора смятат за търговец на дребно. Името му е Стивън Кауфър, главен изпълнителен директор на онлайн компанията за пътувания TripAdvisor.

Кауфър, който е заработил 47,9 млн. долара през миналата година, се присъединява към ръководителите на други два сайта за потребителски стоки на върха на класацията на най-високоплатените главни изпълнителни директори на компании от групата за търговия на дребно на Standard&Poor’s през 2017 г., сочи анализ на Wall Street Journal на данни за заплащането от MyLogIQ.

Глен Фогъл от Booking Holdings, който управлява сайтовете за пътуване Booking.com, Kayak.com и Priceline.com, е на второ място с 27,8 млн. долара. Третото място е за Рийд Хастингс от гиганта за стрийминг за видео Netflix, който е натрупал 24,4 млн. долара.

Следва Дък МакМилън, главен изпълнителен директор на Walmart - най-голямата компания за търговия на дребно в света, който е заработил 22,8 млн. долара. Топ десет се допълва от Херман Ърни, ръководител на американската верига магазини TJX с 16,8 млн. долара, главния изпълнителен директор на Best Buy Хюбърт Джоли с 16,7 млн. долара, ръководителя на Gap Артър Пек с 15,5 млн. долара, шефа на Sysco Уилям Делани с 15,1 млн. долара, главния изпълнителен директор на Walgreens Стефано Песина с 14,6 млн. долара и ръководителката на Ross Stores Барбара Рентлър с 12,4 млн. долара.

Джеф Безос, който е начело на най-големия онлайн търговец на дребно в света, Amazon.com, е получил 1,7 млн. долара. Делът на основателя на гиганта в електронната търговия обаче го превръща в най-богатия човек в света.

Като цяло 28-те главни изпълнителни директори на компаниите в областта на търговията на дребно, включени в анализа на Wall Street Journal, са заработили по-малко от колегите им в компаниите от индекса S&P 500 със средна заплата от около 10 млн. долара в сравнение с 12,1 млн. долара за индекса като цяло.

Анализът включва и компании за търговия на дребно в областта на храните и напитките като Kroger и веригата за складове Costco Wholesale. Изключени са главни изпълнителни директори, които са сменили работата си през годината или са останали на поста си по-малко от една година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:56 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Sakamano
преди 5 години
Това ли е класацията на хората, които първи ще бъдат изправени пред стената, когато дойде Ревoлюцията?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още