IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ford инвестира 4 млрд. долара в новото си звено за автономни коли

Компанията си постави за цел да създаде свой самоуправляващ се автомобил до 2012 г.

20:05 | 24.07.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Автомобилната компанията Ford Motor заяви, че ще инвестира 4 млрд. долара до 2023 г. в новосъздаденото си звено за автономни превозни средства - Ford Autonomous Vehicles, като планира да разработи самоуправляващи се коли през следващите три години, предава Ройтерс.

Вторият по големина американски производител на автомобили твърди, че новото звено включва интеграцията на системи за самоуправление, проучвания на автономни превозни средства и напреднало инженерство.

Звеното, което ще бъде оглавено от вицепрезидента Шериф Маракби, ще бъде базирано в кампуса на Ford в Детройт и ще включва дела на Ford в Argo AI - базирания ѝ в Питсбърг партньор в разработката на системи за автономно управление.

Ford обяви, че инвестицията от 4 млрд. долара включва 1 млрд. долара, вложени в Ardo AI, анонсирани през миналата година.

Ford и BMW планират да пуснат на пазара самоуправляващи се коли до 2021 г. Tesla говори за създаването от мрежа от такива превозни средства, а Uber продължава експериментите си в тази сфера въпреки инцидента с нейния автомобил, който уби жена в Аризона.

General Motors вече има звено за автономни превозни средства - Cruise, което придоби през 2016 г.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:42 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още